Chakalaka 40 g GREŠÍK Dobré koření
Velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas.
Balení: 40 g
Chakalaka je pikantní zeleninové jídlo, které pochází z Jižní Afriky a používá se tam jako příloha k masovým jídlům nebo jako samostatné jídlo. Chakalaka se připravuje z rajčat, cibule, fazolí, papriky, mrkve a dalších zeleninových ingrediencí, které jsou vařené spolu s kořením.
Koření pro chakalaku se liší v závislosti na regionálních preferencích a chuťových profilech, ale obvykle obsahuje koriandr, kmín, papriku, kurkumu a pepř. Tyto koření přidávají pikantní a kořeněnou chuť a vůni do chakalaky a také mají mnoho zdravotních přínosů, jako jsou například protizánětlivé a antibakteriální účinky.
Složení: rajčatové vločky, kari (koriandr, kurkuma, pískavice semeno, chilli, kmín, zázvor, česnek, rýžová mouka, jedlá sůl), chilli, polévkové koření (karotka, pastiňák, petržel, pórek, list celeru), rajčata, karotka, česnek, cibule, jedlá mořská sůl (max. 4,3 %), paprika
Výrobek obsahuje celer.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Do pečiva, bramborové kaše, bílé polévky, ragú. Balení: 3 ks
Zvýrazňuje chuť jak sladkého, tak slaného jídla. Nepostradatelný v indické kuchyni. Špetka kardamomu výrazně ovoní kávu. Balení: 20 g
Dodává příjemně peprně-kyselou chuť mořským rybám, masovým minutkám a pikantním omáčkám. Balení: 60 g
Do polévek, zeleninových a bramborových jídel, bešamelových omáček a bylinkového másla. Balení: 20 g
Do polévek, omáček, zeleninových pokrmů a dušených mas. Balení: 100 g
Do pečiva, bramborové kaše, bílé polévky, ragú. Má jemnější chuť než muškátový ořech. Balení: 30 g
Italská a řecká kuchyně, na pizzu, těstoviny, ryby a drůbež. Balení: 20 g
Podobné produkty
Do indických jídel, vhodný i na mořské ryby. Balení: 30 g
K dochucení salátů a mléčných výrobků. Balení: 50 g
Aromatické, mírně pikantní kari, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže a ryb. Balení: 50 g
Opečený chléb potřete olivovým olejem a posypte Bruschettou. Balení: 30 g
Mírně pikantní směs na pečené brambory. Na syrové půlky či plátky brambor, není potřeba použít sůl. Balení: 60 g
Adžika je kavkazské, aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat a do masových směsí. Balení: 30 g
6 druhů koření: Bylinky do polévky, Grilovací byliny, Maďarské koření, Na špagety, Peperoncino, Provensálské koření Balení: 55 g
Mírně pálivá, nasládlá směs na zeleninu. Balení: 50 g
Jemně pálivá směs na kuřecí maso, pokrmy asijské kuchyně. Balení: 50 g