Garam Masala 30 g GREŠÍK Dobré koření
Do indických jídel, vhodný i na mořské ryby.
Balení: 30 g
Garam Masala 30 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: koriandr, pepř, římský kmín, skořice, citrónová kůra, hřebíček, kardamom, muškátový květ
Garam masala je kořenící směs, která se tradičně používá v indické kuchyni. Název "garam masala" pochází z hindského jazyka a znamená "horké koření". Tato směs se skládá z různých koření, v závislosti na regionálních preferencích a chutích, ale obvykle obsahuje skořici, kardamom, hřebíček, koriandr, pepř, muškátový oříšek a zázvor.
Garam masala se používá ke dochucení různých jídel, jako jsou masová a zeleninová jídla, omáčky, polévky a další indické speciality. Tato směs má výraznou a kořeněnou chuť a vůni a je obvykle přidávána na konec přípravy jídla, aby se zachovala její chuť a aroma.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Do polévek, zeleninových a bramborových jídel, bešamelových omáček a bylinkového másla. Balení: 20 g
Na pečená a grilovaná masa a ryby. Balení: 50 g
Na kořenění zvěřiny, kuřete na divoko, do marinád na ryby. Balení: 30 g
Pro pikantní omáčky a pečená či dušená masa. Balení: 40 g
Do mexické, indické a arabské kuchyně. Před použitím je vhodné kmín opražit. Chuť římského kmínu je výrazná, pronikavá, velmi kořenitá. Balení: 30 g
Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvý česnek. Balení: 60 g
Vhodný všude tam, kde se používá pepř. Je značně aromatický, ale málo peprný. Balení: 20 g
Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvý česnek. Balení: 30 g
Cinnamomum verum Do svařeného vína, kompotů, masitých pokrmů v asijské kuchyni. Skořice ceylonská má mnohem jemnější chuť než běžně používaná skořice čínská. Balení: 15 g
Pepř bílý má jemnější chuť a vůni než pepř černý. Vhodný pro bílá masa, polévky, bílé omáčky. Balení: 40 g
Do polévek, omáček, zeleninových pokrmů a dušených mas. Balení: 50 g
Mletá vanilka se často používá jako náhrada za celé lusky vanilky, zejména v receptech, které požadují pouze malé množství koření. Balení: 20 g
Podobné produkty
Jemně pálivá směs na kuřecí maso, pokrmy asijské kuchyně. Balení: 50 g
Pikantní byliny s pepřem na maso a zeleninu. Balení: 40 g
Adžika je kavkazské, aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat a do masových směsí. Balení: 30 g
Velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas. Balení: 40 g
Na steaky a pečená masa. Mírně pikantní. Balení: 50 g
Ochutí a zvýrazní chuť polévek a bílých omáček. Balení: 60 g
Směs smícháme s máslem a podáváme s minutkami. K dochucení majonézy, polévek, omáček a salátů. Balení: 30 g
Aromatické, mírně pikantní kari, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže a ryb. Balení: 50 g
K dochucení polévek, omáček a dušených jídel. Balení: 20 g
K dochucení salátů a mléčných výrobků. Balení: 50 g