Muškátový květ mletý 20 g GREŠÍK Dobré koření
Do pečiva, bramborové kaše, bílé polévky, ragú. Má jemnější chuť než muškátový ořech.
Balení: 30 g



Muškátový květ mletý 20 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: mníšek muškátovníku vonného
Myristica fragrans
Muškátový květ (neboli muškátový oříšek) je aromatické koření, které se získává ze semen stromu Myristica fragrans, který je původem z Indonésie. Muškátový květ má velmi charakteristickou, sladkou a kořeněnou chuť a vůni a je často používán jako koření při přípravě pokrmů.
Muškátový květ se používá k ochucení masových jídel, jako jsou hovězí nebo vepřové maso, ale také se používá k dochucení omáček, polévek, zeleniny, pečiva a nápojů. Například svařené víno nebo grog.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Směs smícháme s máslem a podáváme s minutkami.

Na těstoviny, omáčky. Balení: 40 g

Na sladkovodní i mořské ryby. Balení: 30 g

K dochucení polévek, omáček a dušených jídel. Balení: 20 g

Mírně pikantní směs na pečené brambory. Na syrové půlky či plátky brambor, není potřeba použít sůl. Balení: 60 g

Tuniská ostrá směs na pečená masa a dušenou zeleninu. Balení: 50 g

Do polévek, do salátů a omáček, též pod svíčkovou. Balení: 40 g

Příprava: 1 - 2 lžičky na 1 kg mouky (dle chuti). Balení: 50 g

Adžika je kavkazské, aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat a do masových směsí. Balení: 30 g
Podobné produkty

Na pečená a grilovaná masa a ryby. Balení: 50 g

Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvá cibule. Balení: 30 g

K přípravě ryb, pečených a dušených mas. Balení: 30 g

Allium cepa Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvá cibule. Balení: 60 g

Mletá vanilka se často používá jako náhrada za celé lusky vanilky, zejména v receptech, které požadují pouze malé množství koření. Balení: 20 g

Do luštěninových jídel, drůbežích jídel a dušené kapusty. Balení: 30 g

Zvýrazňuje chuť jak sladkého, tak slaného jídla. Do pečiva, asijské kuchyně. Výborný do kávy. Balení: 15 g

Chuť je výrazně kořenná, mírně štiplavá. Použití do zeleninových a masitých jídel, zejména indonéské kuchyně. Balení: 15 g