Muškátový květ mletý 20 g GREŠÍK Dobré koření
Do pečiva, bramborové kaše, bílé polévky, ragú. Má jemnější chuť než muškátový ořech.
Balení: 30 g



Muškátový květ mletý 20 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: mníšek muškátovníku vonného
Myristica fragrans
Muškátový květ (neboli muškátový oříšek) je aromatické koření, které se získává ze semen stromu Myristica fragrans, který je původem z Indonésie. Muškátový květ má velmi charakteristickou, sladkou a kořeněnou chuť a vůni a je často používán jako koření při přípravě pokrmů.
Muškátový květ se používá k ochucení masových jídel, jako jsou hovězí nebo vepřové maso, ale také se používá k dochucení omáček, polévek, zeleniny, pečiva a nápojů. Například svařené víno nebo grog.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Pikantní byliny s pepřem na maso a zeleninu. Balení: 40 g

6 druhů koření: Bylinky do polévky, Grilovací byliny, Maďarské koření, Na špagety, Peperoncino, Provensálské koření Balení: 55 g

Na sladkovodní i mořské ryby. Balení: 30 g

Aromatické, mírně ostré kari. Čerstvě namleté se skvěle hodí k dochucení asijských jídel. Balení: 40 g

Vhodné pro všechny druhy grilovaných a pečených mas, drůbeže a ryb.

Mírně pálivá, nasládlá směs na zeleninu. Balení: 50 g

Ideální do mlýnků na pepř. Osvěží vůní, chutí i barevností všechny pokrmy. Balení: 50 g

Do polévek, salátů, pomazánek a omáček, též pod svíčkovou.

Do salátů, na drůbež, bylinné omáčky. Balení: 15 g

Na těstoviny a pizzu. Balení: 30 g

Na steaky, pečená masa a pikantní omáčky. Balení: 40 g

Jemně pálivá směs na kuřecí maso, pokrmy asijské kuchyně. Balení: 50 g
Podobné produkty

Do polévek, gulášů, bramboráků a karbanátků. Balení: 80 g

Do indické a čínské kuchyně, ideální na ryby, nakládanou zeleninu a houby. Balení: 30 g

Na kořenění zvěřiny, kuřete na divoko, do marinád na ryby. Balení: 30 g

Do polévek, dušených jídel, na vaječné omelety a zapečené brambory Balení: 90 g

Na veškerá sladká jídla, v asijské kuchyni i na maso. Balení: 50 g

Nepostradatelný v jihoamerické a thajské kuchyni jako součást pikantních omáček, též do mletého masa. Balení: 20 g

Ocimum basilicum Extra kvalita, zahradní pěstování!Do italské kuchyně, na pizzu, špagety, saláty. Vhodná do fazolí a omáček. Balení: 20 g

Velmi jemná chuť a vůně. Vhodný na ryby, zeleninové saláty, do omáček a na všechna masa. Balení: 25 g

Chuť je výrazně kořenná, mírně štiplavá. Použití do zeleninových a masitých jídel, zejména indonéské kuchyně. Balení: 15 g

Do polévek, omáček, zeleninových pokrmů a dušených mas. Balení: 50 g

Do sladkých pokrmů, na přípravu ryb a pomazánek. Balení: 30 g

Má jemnou, kořenitou chuť a vůni. Balení: 50 g