Muškátový ořech celý 3 ks GREŠÍK Dobré koření
Do pečiva, bramborové kaše, bílé polévky, ragú.
Balení: 3 ks



Muškátový ořech celý 3 ks GREŠÍK Dobré koření
Složení: celý plod muškátovníku vonného
Muškátový květ (neboli muškátový oříšek) je aromatické koření, které se získává ze semen stromu Myristica fragrans, který je původem z Indonésie. Muškátový květ má velmi charakteristickou, sladkou a kořeněnou chuť a vůni a je často používán jako koření při přípravě pokrmů.
Muškátový květ se používá k ochucení masových jídel, jako jsou například hovězí nebo vepřové maso, ale také se používá k dochucení omáček, polévek, zeleniny, pečiva a nápojů, jako jsou například svařené víno nebo grog.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Adžika je kavkazské, aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat a do masových směsí. Balení: 30 g

Bulharské koření vhodné do mletých mas, zapékané zeleniny a masa, do slaných pomazánek.

Velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas. Balení: 40 g

Aromatické, mírně ostré kari. Čerstvě namleté se skvěle hodí k dochucení asijských jídel. Balení: 40 g

K dochucení salátů a mléčných výrobků. Balení: 50 g

Ostřejší kari s paprikou, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb.Balení: 50 g

6 druhů koření: Bylinky do polévky, Grilovací byliny, Maďarské koření, Na špagety, Peperoncino, Provensálské koření Balení: 55 g

Mírně pikantní směs na pečené brambory. Na syrové půlky či plátky brambor, není potřeba použít sůl. Balení: 60 g

Pikantní byliny s pepřem na maso a zeleninu. Balení: 40 g

Ideální do mlýnků na pepř. Osvěží vůní, chutí i barevností všechny pokrmy. Balení: 50 g

Mírně pikantní koření na přípravu všech druhů gulášů. Balení: 60 g

Aromatické, mírně pikantní kari, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže a ryb. Balení: 50 g
Podobné produkty

Do polévek, bramborových a sýrových jídel. Balení: 15 g

Velmi jemná chuť a vůně. Vhodný na ryby, zeleninové saláty, do omáček a na všechna masa. Balení: 25 g

Mletá vanilka se často používá jako náhrada za celé lusky vanilky, zejména v receptech, které požadují pouze malé množství koření. Balení: 20 g

Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvý česnek. Balení: 60 g

Do asijských jídel, k ochucení rýže, omáček, možno je naložit do oleje, který získá pikantní chuť. Balení: 7 g

Do polévek, gulášů, bramboráků a karbanátků. Balení: 80 g

Pepř bílý má jemnější chuť a vůni než pepř černý. Vhodný pro bílá masa, polévky, bílé omáčky. Balení: 40 g

Na ochucení grilovaných a dušených mas. Balení: 40 g

Cinnamomum verum Do svařeného vína, kompotů, masitých pokrmů v asijské kuchyni. Skořice ceylonská má mnohem jemnější chuť než běžně používaná skořice čínská. Balení: 15 g

Hodí se takřka na všechny pokrmy studené i teplé kuchyně. Balení: 40 g

Na pečenou drůbež, do asijské kuchyně, luštěninové a rybí polévky. Balení: 40 g

Na pečená a grilovaná masa a ryby. Balení: 50 g