Římský kmín celý 30 g GREŠÍK Dobré koření
Do mexické, indické a arabské kuchyně. Před použitím je vhodné kmín opražit. Chuť římského kmínu je výrazná, pronikavá, velmi kořenitá.
Balení: 30 g
Římský kmín celý 30 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: nažky římského kmínu (šabrej kmínovitá) - Cuminum cyminum
Římský kmín, také nazývaný kmin římský nebo kumin, je aromatická bylina, která se používá jako koření v kuchyních po celém světě. Římský kmín má kořeněnou a oříškovou chuť, která se při vaření uvolňuje a dodává jídlu charakteristickou chuť.
Římský kmín se používá k dochucení mnoha různých jídel, jako jsou polévky, omáčky, pečená a grilovaná masová jídla, zeleninová jídla a také k výrobě kořenící směsi ras el hanout. V některých kuchyních, jako například v indické a mexické kuchyni, je římský kmín používán velmi často.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Ochutí a zvýrazní chuť polévek a bílých omáček. Balení: 60 g
Velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas. Balení: 40 g
Do indických jídel, vhodný i na mořské ryby. Balení: 30 g
Opečený chléb potřete olivovým olejem a posypte Bruschettou. Balení: 30 g
Na sladkovodní i mořské ryby. Balení: 30 g
Středně ostrý typ kari pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb. Balení: 50 g
K dochucení salátů a mléčných výrobků. Balení: 50 g
Podobné produkty
Velmi jemná chuť a vůně. Vhodný na ryby, zeleninové saláty, do omáček a na všechna masa. Balení: 25 g
Na pečená a grilovaná masa a ryby. Balení: 50 g
Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvý česnek. Balení: 60 g
Do salátů, majonéz, marinád, nádivek do drůbeže, omelet, též k nakládání zeleniny. Balení: 15 g
Cinnamomum verum Do svařeného vína, kompotů, masitých pokrmů v asijské kuchyni. Skořice ceylonská má mnohem jemnější chuť než běžně používaná skořice čínská. Balení: 15 g
Mletá vanilka se často používá jako náhrada za celé lusky vanilky, zejména v receptech, které požadují pouze malé množství koření. Balení: 20 g
Typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Balení: 40 g
Zvýrazňuje chuť jak sladkého, tak slaného jídla. Do pečiva, asijské kuchyně. Výborný do kávy. Balení: 15 g
Do polévek, zeleninových a bramborových jídel, bešamelových omáček a bylinkového másla. Balení: 20 g
Pro výrobu domácí hořčice a nakládání zeleniny a hub. Balení: 100 g
Do indické a čínské kuchyně, ideální na ryby, nakládanou zeleninu a houby. Balení: 30 g
Při pečení sušenek, chleba i jiného pečiva. Také do indických polévek a dušených pokrmů. Balení: 30 g