Provensálské koření 15 g GREŠÍK Dobré koření
Do salátů, na drůbež, bylinné omáčky.
Balení: 15 g



Provensálské koření 15 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: tymián, bazalka, saturejka, oregáno, rozmarýn, anýz, majoránka, levandule
Provence je oblast nacházející se v jihovýchodní Francii, která je známá svou bohatou kuchyní a používáním mnoha koření a bylinek. Provensálské koření je směs těchto bylinek a koření, které se často používá v této oblasti a v celé Francii.
Tradičně se provensálské koření skládá z rozmarýnu, tymiánu, oregána, majoránky, bazalky a šalvěje, ale může také obsahovat další bylinky a koření, jako je například levandule, česnek, fenykl, rozmarýnový olej nebo sůl. Složení se může lišit podle konkrétního receptu, ale všechny varianty mají společné aroma středomořské kuchyně.
Provensálské koření se používá k dochucení různých jídel, jako jsou pečená a grilovaná masová jídla, omáčky, polévky, rizoto a zeleninová jídla. Může také být použito k dochucení oleje, octa nebo soli a vytvoření jedinečného kořenícího mixu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Při pečení sušenek, chleba i jiného pečiva. Také do indických polévek a dušených pokrmů. Balení: 30 g

Vhodný všude tam, kde se používá pepř. Je značně aromatický, ale málo peprný. Balení: 20 g

Italská a řecká kuchyně, na pizzu, těstoviny, ryby a drůbež. Balení: 20 g

Na pečená a grilovaná masa a ryby. Balení: 50 g

K přípravě ryb, pečených a dušených mas. Balení: 30 g

Mletá vanilka se často používá jako náhrada za celé lusky vanilky, zejména v receptech, které požadují pouze malé množství koření. Balení: 20 g

Do indické a čínské kuchyně, ideální na ryby, nakládanou zeleninu a houby. Balení: 30 g

Do luštěninových jídel, drůbežích jídel a dušené kapusty. Balení: 30 g

Ocimum basilicum Extra kvalita, zahradní pěstování!Do italské kuchyně, na pizzu, špagety, saláty. Vhodná do fazolí a omáček. Balení: 20 g

Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvý česnek. Balení: 30 g
Podobné produkty

Adžika je kavkazské, aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat a do masových směsí. Balení: 30 g

Pikantní, mírně ostré koření na maso a omáčky. Balení: 30 g

Velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas. Balení: 40 g

Mírně pálivé koření vhodné na grilované či pečené kuře a krůtu. Balení: 50 g

Aromatické, mírně pikantní kari, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže a ryb. Balení: 50 g

Směs smícháme s máslem a podáváme s minutkami. K dochucení majonézy, polévek, omáček a salátů. Balení: 30 g

Směs smícháme s máslem a podáváme s minutkami.

Ochutí a zvýrazní chuť polévek a bílých omáček. Balení: 60 g

K dochucení polévek, omáček a dušených jídel. Balení: 20 g

Do polévek, do salátů a omáček, též pod svíčkovou. Balení: 40 g

Tuniská ostrá směs na pečená masa a dušenou zeleninu. Balení: 50 g