Provensálské koření 15 g GREŠÍK Dobré koření
Do salátů, na drůbež, bylinné omáčky.
Balení: 15 g
Provensálské koření 15 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: tymián, bazalka, saturejka, oregáno, rozmarýn, anýz, majoránka, levandule
Provence je oblast nacházející se v jihovýchodní Francii, která je známá svou bohatou kuchyní a používáním mnoha koření a bylinek. Provensálské koření je směs těchto bylinek a koření, které se často používá v této oblasti a v celé Francii.
Tradičně se provensálské koření skládá z rozmarýnu, tymiánu, oregána, majoránky, bazalky a šalvěje, ale může také obsahovat další bylinky a koření, jako je například levandule, česnek, fenykl, rozmarýnový olej nebo sůl. Složení se může lišit podle konkrétního receptu, ale všechny varianty mají společné aroma středomořské kuchyně.
Provensálské koření se používá k dochucení různých jídel, jako jsou pečená a grilovaná masová jídla, omáčky, polévky, rizoto a zeleninová jídla. Může také být použito k dochucení oleje, octa nebo soli a vytvoření jedinečného kořenícího mixu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření směsy |
---|---|
EAN: | 8595122341275 |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Pro pikantní omáčky a pečená či dušená masa. Balení: 40 g

Italská a řecká kuchyně, na pizzu, těstoviny, ryby a drůbež. Balení: 20 g

Do salátů, majonéz, marinád, nádivek do drůbeže, omelet, též k nakládání zeleniny. Balení: 15 g

Illicium verum Do čínské kuchyně, pokrmů z hovězího masa, na dušené ryby. Také do perníků a likérů....

Hodí se takřka na všechny pokrmy studené i teplé kuchyně. Balení: 40 g

Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvá cibule. Balení: 30 g

Do polévek, omáček, pomazánek, na zdobení takřka všech slaných pokrmů. Balení: 15 g

Do polévek, zeleninových a bramborových jídel, bešamelových omáček a bylinkového másla. Balení: 20 g

Do polévek, gulášů, bramboráků a karbanátků. Balení: 15 g

Na veškerá sladká jídla, v asijské kuchyni i na maso. Balení: 50 g
Podobné produkty

Aromatické, mírně pikantní kari, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže a ryb. Balení: 50 g

Pikantní, mírně ostré koření na maso a omáčky. Balení: 30 g

Řecká jemně pálivá směs na různé druhy masa připravované na roštu i pánvi. Balení: 30 g

K dochucení salátů a mléčných výrobků. Balení: 50 g

Na sladkovodní i mořské ryby. Balení: 30 g

Obsahuje 5 druhů koření: Bylinky s cibulkou, Na mletá masa, Paprika lahůdková maďarská mletá, Pikantní koření na...

Do polévek, salátů, pomazánek a omáček, též pod svíčkovou.

Vhodné pro všechny druhy grilovaných a pečených mas, drůbeže a ryb. Balení: 40 g

Adžika je kavkazské, aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat...

Pikantní byliny s pepřem na maso a zeleninu. Balení: 40 g

Velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas....