Provensálské koření 15 g GREŠÍK Dobré koření
Do salátů, na drůbež, bylinné omáčky.
Balení: 15 g
Provensálské koření 15 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: tymián, bazalka, saturejka, oregáno, rozmarýn, anýz, majoránka, levandule
Provence je oblast nacházející se v jihovýchodní Francii, která je známá svou bohatou kuchyní a používáním mnoha koření a bylinek. Provensálské koření je směs těchto bylinek a koření, které se často používá v této oblasti a v celé Francii.
Tradičně se provensálské koření skládá z rozmarýnu, tymiánu, oregána, majoránky, bazalky a šalvěje, ale může také obsahovat další bylinky a koření, jako je například levandule, česnek, fenykl, rozmarýnový olej nebo sůl. Složení se může lišit podle konkrétního receptu, ale všechny varianty mají společné aroma středomořské kuchyně.
Provensálské koření se používá k dochucení různých jídel, jako jsou pečená a grilovaná masová jídla, omáčky, polévky, rizoto a zeleninová jídla. Může také být použito k dochucení oleje, octa nebo soli a vytvoření jedinečného kořenícího mixu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Cinnamomum verum Do svařeného vína, kompotů, masitých pokrmů v asijské kuchyni. Skořice ceylonská má mnohem jemnější...

Na ochucení grilovaných a dušených mas. Balení: 40 g

Ocimum basilicum Extra kvalita, zahradní pěstování!Do italské kuchyně, na pizzu, špagety, saláty....

Italská a řecká kuchyně, na pizzu, těstoviny, ryby a drůbež. Balení: 20 g

Do polévek, omáček, pomazánek, na zdobení takřka všech slaných pokrmů. Balení: 15 g

Laurus nobilis Do polévek a omáček, zejména smetanových a rajské, též k nakládání hub a zeleniny. Balení: 10 g

Chuť je výrazně kořenná, mírně štiplavá. Použití do zeleninových a masitých jídel, zejména indonéské kuchyně....

Má jemnou, kořenitou chuť a vůni. Užívá se v asijských kuchyních do omáček a vařené rýže, kterou zbarví krásně do...

Do omáček, polévek, při marinování masa a ryb, k nakládání hub a zeleniny. Balení: 30 g

Na pečenou drůbež, ryby, do rajské omáčky a polévky, na vepřovou pečeni.

Illicium verum Do čínské kuchyně, pokrmů z hovězího masa, na dušené ryby. Také do perníků a likérů....
Podobné produkty

Aromatické, mírně pikantní kari, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže a ryb. Balení: 50 g

Pikantní byliny s pepřem na maso a zeleninu. Balení: 40 g

Do indických jídel, vhodný i na mořské ryby. Balení: 30 g

K dochucení salátů a mléčných výrobků. Balení: 50 g

Na steaky, pečená masa a pikantní omáčky. Balení: 40 g

Na steaky a pečená masa. Mírně pikantní. Balení: 50 g

Do polévek, do salátů a omáček, též pod svíčkovou. Balení: 100 g

Bulharské koření vhodné do mletých mas, zapékané zeleniny a masa, do slaných pomazánek.