Chakalaka 40 g GREŠÍK Dobré koření
Velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas.
Balení: 40 g
Chakalaka je pikantní zeleninové jídlo, které pochází z Jižní Afriky a používá se tam jako příloha k masovým jídlům nebo jako samostatné jídlo. Chakalaka se připravuje z rajčat, cibule, fazolí, papriky, mrkve a dalších zeleninových ingrediencí, které jsou vařené spolu s kořením.
Koření pro chakalaku se liší v závislosti na regionálních preferencích a chuťových profilech, ale obvykle obsahuje koriandr, kmín, papriku, kurkumu a pepř. Tyto koření přidávají pikantní a kořeněnou chuť a vůni do chakalaky a také mají mnoho zdravotních přínosů, jako jsou například protizánětlivé a antibakteriální účinky.
Složení: rajčatové vločky, kari (koriandr, kurkuma, pískavice semeno, chilli, kmín, zázvor, česnek, rýžová mouka, jedlá sůl), chilli, polévkové koření (karotka, pastiňák, petržel, pórek, list celeru), rajčata, karotka, česnek, cibule, jedlá mořská sůl (max. 4,3 %), paprika
Výrobek obsahuje celer.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvý česnek. Balení: 60 g
Do salátů, majonéz, marinád, nádivek do drůbeže, omelet, též k nakládání zeleniny. Balení: 15 g
Má jemnou, kořenitou chuť a vůni. Balení: 50 g
Chuť je výrazně kořenná, mírně štiplavá. Použití do zeleninových a masitých jídel, zejména indonéské kuchyně. Balení: 15 g
Do polévek, omáček, zeleninových pokrmů a dušených mas. Balení: 100 g
Typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Balení: 50 g
Pro výrobu domácí hořčice a nakládání zeleniny a hub. Balení: 100 g
Mletá vanilka se často používá jako náhrada za celé lusky vanilky, zejména v receptech, které požadují pouze malé množství koření. Balení: 20 g
Na veškerá sladká jídla, v asijské kuchyni i na maso. Balení: 50 g
Zvýrazňuje chuť jak sladkého, tak slaného jídla. Nepostradatelný v indické kuchyni. Špetka kardamomu výrazně ovoní kávu. Balení: 20 g
Do polévek, omáček, pomazánek, na zdobení takřka všech slaných pokrmů. Balení: 15 g
Podobné produkty
Jemně pálivá směs na kuřecí maso, pokrmy asijské kuchyně. Balení: 50 g
Do indických jídel, vhodný i na mořské ryby. Balení: 30 g
Adžika je kavkazské, aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat a do masových směsí. Balení: 30 g
Mírně pikantní koření na přípravu všech druhů gulášů. Balení: 60 g
Pikantní, mírně ostré koření na maso a omáčky. Balení: 30 g
Aromatické, mírně ostré kari. Čerstvě namleté se skvěle hodí k dochucení asijských jídel. Balení: 40 g
Opečený chléb potřete olivovým olejem a posypte Bruschettou. Balení: 30 g
Ideální do mlýnků na pepř. Osvěží vůní, chutí i barevností všechny pokrmy. Balení: 50 g