Chakalaka 40 g GREŠÍK Dobré koření
Velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas.
Balení: 40 g
Chakalaka je pikantní zeleninové jídlo, které pochází z Jižní Afriky a používá se tam jako příloha k masovým jídlům nebo jako samostatné jídlo. Chakalaka se připravuje z rajčat, cibule, fazolí, papriky, mrkve a dalších zeleninových ingrediencí, které jsou vařené spolu s kořením.
Koření pro chakalaku se liší v závislosti na regionálních preferencích a chuťových profilech, ale obvykle obsahuje koriandr, kmín, papriku, kurkumu a pepř. Tyto koření přidávají pikantní a kořeněnou chuť a vůni do chakalaky a také mají mnoho zdravotních přínosů, jako jsou například protizánětlivé a antibakteriální účinky.
Složení: rajčatové vločky, kari (koriandr, kurkuma, pískavice semeno, chilli, kmín, zázvor, česnek, rýžová mouka, jedlá sůl), chilli, polévkové koření (karotka, pastiňák, petržel, pórek, list celeru), rajčata, karotka, česnek, cibule, jedlá mořská sůl (max. 4,3 %), paprika
Výrobek obsahuje celer.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření směsi |
---|---|
EAN: | 8595122340957 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Do omáček, polévek, při marinování masa a ryb, k nakládání hub a zeleniny. Balení: 30 g

Zvýrazňuje chuť jak sladkého, tak slaného jídla. Do pečiva, asijské kuchyně. Výborný do kávy. Balení: 15 g

K přípravě dušených mas a zeleniny zejména v indické a arabské kuchyni. Balení: 40 g

Pepř bílý má jemnější chuť a vůni než pepř černý. Vhodný pro bílá masa, polévky, bílé omáčky. Balení: 40 g

Do luštěninových jídel, drůbežích jídel a dušené kapusty. Balení: 30 g

Do kompotů, kečupů a nakládané zeleniny, pár kousků též do vařené rýže. Balení: 20 g

Země původu: provincie Kampot (Kambodža)

Na veškerá sladká jídla, v asijské kuchyni i na maso. Balení: 50 g

Vhodný všude tam, kde se používá pepř. Je značně aromatický, ale málo peprný. Balení: 20 g

Vhodný na pečená a dušená masa, zeleninu a polévky, slané pečivo.

Do sladkých pokrmů, na přípravu ryb a pomazánek. Balení: 30 g
Podobné produkty

K dochucení polévek, omáček a dušených jídel. Balení: 20 g

Jemně pálivá směs na kuřecí maso, pokrmy asijské kuchyně. Balení: 50 g

Opečený chléb potřete olivovým olejem a posypte Bruschettou. Balení: 30 g

Pro přípravu perníků a cukroví. Balení: 40 g

Řecká jemně pálivá směs na různé druhy masa připravované na roštu i pánvi. Balení: 30 g

Ochutí a zvýrazní chuť polévek a bílých omáček. Balení: 60 g

Středně ostrý typ kari pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb. Balení: 50 g

Mírně pikantní koření na přípravu všech druhů gulášů. Balení: 60 g

Do indických jídel, vhodný i na mořské ryby. Balení: 30 g

Do polévek, do salátů a omáček, též pod svíčkovou. Balení: 40 g