Chakalaka 40 g GREŠÍK Dobré koření
Velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas.
Balení: 40 g



Chakalaka je pikantní zeleninové jídlo, které pochází z Jižní Afriky a používá se tam jako příloha k masovým jídlům nebo jako samostatné jídlo. Chakalaka se připravuje z rajčat, cibule, fazolí, papriky, mrkve a dalších zeleninových ingrediencí, které jsou vařené spolu s kořením.
Koření pro chakalaku se liší v závislosti na regionálních preferencích a chuťových profilech, ale obvykle obsahuje koriandr, kmín, papriku, kurkumu a pepř. Tyto koření přidávají pikantní a kořeněnou chuť a vůni do chakalaky a také mají mnoho zdravotních přínosů, jako jsou například protizánětlivé a antibakteriální účinky.
Složení: rajčatové vločky, kari (koriandr, kurkuma, pískavice semeno, chilli, kmín, zázvor, česnek, rýžová mouka, jedlá sůl), chilli, polévkové koření (karotka, pastiňák, petržel, pórek, list celeru), rajčata, karotka, česnek, cibule, jedlá mořská sůl (max. 4,3 %), paprika
Výrobek obsahuje celer.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvý česnek. Balení: 60 g

Italská a řecká kuchyně, na pizzu, těstoviny, ryby a drůbež. Balení: 20 g

Do polévek, omáček, zeleninových pokrmů a dušených mas. Balení: 50 g

Dodává příjemně peprně-kyselou chuť mořským rybám, masovým minutkám a pikantním omáčkám. Balení: 60 g

Pro pikantní omáčky a pečená či dušená masa. Balení: 40 g

Na veškerá sladká jídla, v asijské kuchyni i na maso. Balení: 50 g

Vhodný na pečená a dušená masa, zeleninu a polévky, slané pečivo.

Pepř bílý má jemnější chuť a vůni než pepř černý. Vhodný pro bílá masa, polévky, bílé omáčky. Balení: 40 g

Do polévek, gulášů, bramboráků a karbanátků. Balení: 15 g

Na veškerá sladká jídla, v asijské kuchyni i na maso. Balení: 50 g

Laurus nobilis Do polévek a omáček, zejména smetanových a rajské, též k nakládání hub a zeleniny. Balení: 10 g

Hodí se takřka na všechny pokrmy studené i teplé kuchyně. Balení: 40 g
Podobné produkty

Směs smícháme s máslem a podáváme s minutkami. K dochucení majonézy, polévek, omáček a salátů. Balení: 30 g

Na steaky, pečená masa a pikantní omáčky. Balení: 40 g

Do polévek, do salátů a omáček, též pod svíčkovou. Balení: 100 g

Ideální do mlýnků na pepř. Osvěží vůní, chutí i barevností všechny pokrmy. Balení: 50 g

6 druhů koření: Bylinky do polévky, Grilovací byliny, Maďarské koření, Na špagety, Peperoncino, Provensálské koření Balení: 55 g

Mírně pikantní koření na přípravu všech druhů gulášů. Balení: 60 g

Vhodné pro všechny druhy grilovaných a pečených mas, drůbeže a ryb.Balení: 100 g

Opečený chléb potřete olivovým olejem a posypte Bruschettou. Balení: 30 g

Na těstoviny a pizzu. Balení: 30 g

Vhodné pro všechny druhy grilovaných a pečených mas, drůbeže a ryb. Balení: 40 g

Na steaky a pečená masa. Mírně pikantní. Balení: 50 g