Římský kmín celý 30 g GREŠÍK Dobré koření
Do mexické, indické a arabské kuchyně. Před použitím je vhodné kmín opražit. Chuť římského kmínu je výrazná, pronikavá, velmi kořenitá.
Balení: 30 g
Římský kmín celý 30 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: nažky římského kmínu (šabrej kmínovitá) - Cuminum cyminum
Římský kmín, také nazývaný kmin římský nebo kumin, je aromatická bylina, která se používá jako koření v kuchyních po celém světě. Římský kmín má kořeněnou a oříškovou chuť, která se při vaření uvolňuje a dodává jídlu charakteristickou chuť.
Římský kmín se používá k dochucení mnoha různých jídel, jako jsou polévky, omáčky, pečená a grilovaná masová jídla, zeleninová jídla a také k výrobě kořenící směsi ras el hanout. V některých kuchyních, jako například v indické a mexické kuchyni, je římský kmín používán velmi často.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Do indických jídel, vhodný i na mořské ryby. Balení: 30 g
Směs smícháme s máslem a podáváme s minutkami. K dochucení majonézy, polévek, omáček a salátů. Balení: 30 g
Středně ostrý typ kari pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb. Balení: 50 g
K dochucení salátů a mléčných výrobků. Balení: 50 g
Na těstoviny, omáčky. Balení: 40 g
Pikantní byliny s pepřem na maso a zeleninu. Balení: 40 g
Jemně pálivá směs na kuřecí maso, pokrmy asijské kuchyně. Balení: 50 g
Velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas. Balení: 40 g
Na steaky a pečená masa. Mírně pikantní. Balení: 50 g
Podobné produkty
Pro výrobu domácí hořčice a nakládání zeleniny a hub. Balení: 100 g
Do polévek, omáček, zeleninových pokrmů a dušených mas. Balení: 50 g
Nepostradatelný v jihoamerické a thajské kuchyni jako součást pikantních omáček, též do mletého masa. Balení: 20 g
Mletá vanilka se často používá jako náhrada za celé lusky vanilky, zejména v receptech, které požadují pouze malé množství koření. Balení: 20 g
Chuť je výrazně kořenná, mírně štiplavá. Použití do zeleninových a masitých jídel, zejména indonéské kuchyně. Balení: 15 g
Na pečená a grilovaná masa a ryby. Balení: 50 g
Typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Balení: 50 g
Dodává příjemně peprně-kyselou chuť mořským rybám, masovým minutkám a pikantním omáčkám. Balení: 60 g
Do polévek, omáček, pomazánek, na zdobení takřka všech slaných pokrmů. Balení: 15 g
Do sladkých pokrmů, na přípravu ryb a pomazánek. Balení: 30 g
Do polévek, omáček, zeleninových pokrmů a dušených mas. Balení: 100 g