Anýz plod celý 30 g GREŠÍK Dobré koření
Při pečení sušenek, chleba i jiného pečiva. Také do indických polévek a dušených pokrmů.
Balení: 30 g



Anýz plod celý 30 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: plod anýzu vonného
Anýzová semena se používají jako koření v kuchyni po celém světě, zejména v Evropě, Asii a Latinské Americe. Jsou oblíbeným přísadou do cukrovinek, pečiva, likérů, kořeněných čajů a dalších nápojů. Anýzové semena jsou také využívány v tradiční medicíně, zejména k léčbě trávicích problémů, jako jsou nadýmání, zvracení, průjem a křeče v břiše.
V anýzu se nachází množství látek, jako jsou anethol, estragol, fenchen a další, které mu dávají charakteristickou chuť a aroma a také mají protizánětlivé, antibakteriální a antioxidační účinky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Do polévek, salátů, pomazánek a omáček, též pod svíčkovou.

Mírně pálivé koření vhodné na grilované či pečené kuře a krůtu. Balení: 50 g

Vhodné pro všechny druhy grilovaných a pečených mas, drůbeže a ryb.

Aromatické, mírně ostré kari. Čerstvě namleté se skvěle hodí k dochucení asijských jídel. Balení: 40 g

Bulharské koření vhodné do mletých mas, zapékané zeleniny a masa, do slaných pomazánek.

Ochutí a zvýrazní chuť polévek a bílých omáček. Balení: 60 g

Pikantní byliny s pepřem na maso a zeleninu. Balení: 40 g

Do polévek, do salátů a omáček, též pod svíčkovou. Balení: 100 g

Velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas. Balení: 40 g

Na steaky a pečená masa. Mírně pikantní. Balení: 50 g

Do polévek, do salátů a omáček, též pod svíčkovou. Balení: 40 g
Podobné produkty

Mletá vanilka se často používá jako náhrada za celé lusky vanilky, zejména v receptech, které požadují pouze malé množství koření. Balení: 20 g

Do polévek, omáček, zeleninových pokrmů a dušených mas. Balení: 100 g

Laurus nobilis Do polévek a omáček, zejména smetanových a rajské, též k nakládání hub a zeleniny. Balení: 10 g

Zvýrazňuje chuť jak sladkého, tak slaného jídla. Do pečiva, asijské kuchyně. Výborný do kávy. Balení: 15 g

Typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Balení: 40 g

Na ochucení grilovaných a dušených mas. Balení: 40 g

Vhodný všude tam, kde se používá pepř. Je značně aromatický, ale málo peprný. Balení: 20 g

Do asijských jídel, k ochucení rýže, omáček, možno je naložit do oleje, který získá pikantní chuť. Balení: 7 g

Má jemnou, kořenitou chuť a vůni. Balení: 50 g

Do polévek, zeleninových a bramborových jídel, bešamelových omáček a bylinkového másla. Balení: 20 g

Do polévek, bramborových a sýrových jídel. Balení: 15 g

Vhodný na pečená a dušená masa, zeleninu a polévky, slané pečivo.