Anýz plod celý 30 g GREŠÍK Dobré koření
Při pečení sušenek, chleba i jiného pečiva. Také do indických polévek a dušených pokrmů.
Balení: 30 g
Anýz plod celý 30 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: plod anýzu vonného
Anýzová semena se používají jako koření v kuchyni po celém světě, zejména v Evropě, Asii a Latinské Americe. Jsou oblíbeným přísadou do cukrovinek, pečiva, likérů, kořeněných čajů a dalších nápojů. Anýzové semena jsou také využívány v tradiční medicíně, zejména k léčbě trávicích problémů, jako jsou nadýmání, zvracení, průjem a křeče v břiše.
V anýzu se nachází množství látek, jako jsou anethol, estragol, fenchen a další, které mu dávají charakteristickou chuť a aroma a také mají protizánětlivé, antibakteriální a antioxidační účinky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Vhodné pro všechny druhy grilovaných a pečených mas, drůbeže a ryb.Balení: 100 g
Velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas....
Mírně pikantní koření na přípravu všech druhů gulášů. Balení: 60 g
Do indických jídel, vhodný i na mořské ryby. Balení: 30 g
Mírně pálivá, nasládlá směs na zeleninu. Balení: 50 g
Pro přípravu perníků a cukroví. Balení: 40 g
K dochucení salátů a mléčných výrobků. Balení: 50 g
6 druhů koření: Bylinky do polévky, Grilovací byliny, Maďarské koření, Na špagety, Peperoncino, Provensálské koření...
Do polévek, do salátů a omáček, též pod svíčkovou. Balení: 40 g
Do polévek, do salátů a omáček, též pod svíčkovou. Balení: 100 g
Mírně pikantní směs na pečené brambory. Na syrové půlky či plátky brambor, není potřeba použít sůl. Balení: 60 g
Podobné produkty
Do polévek, bramborových a sýrových jídel. Balení: 15 g
Nepostradatelný v jihoamerické a thajské kuchyni jako součást pikantních omáček, též do mletého masa. Balení: 20 g
Pro výrobu domácí hořčice a nakládání zeleniny a hub. Balení: 100 g
Na pečenou drůbež, do asijské kuchyně, luštěninové a rybí polévky. Balení: 40 g
Ocimum basilicum Extra kvalita, zahradní pěstování!Do italské kuchyně, na pizzu, špagety, saláty....
Na přípravu koprové omáčky, kulajdy a zelných salátů, též na zavařování. Balení: 20 g
Vhodný všude tam, kde se používá pepř. Je značně aromatický, ale málo peprný. Balení: 20 g
Do polévek, omáček, zeleninových pokrmů a dušených mas. Balení: 100 g
Do mexické, indické a arabské kuchyně. Před použitím je vhodné kmín opražit. Chuť římského kmínu je výrazná,...
Pepř bílý má jemnější chuť a vůni než pepř černý. Vhodný pro bílá masa, polévky, bílé omáčky. Balení: 40 g
Pro pikantní omáčky a pečená či dušená masa. Balení: 40 g
K přípravě dušených mas a zeleniny zejména v indické a arabské kuchyni. Balení: 40 g