Anýz plod celý 30 g GREŠÍK Dobré koření
Při pečení sušenek, chleba i jiného pečiva. Také do indických polévek a dušených pokrmů.
Balení: 30 g



Anýz plod celý 30 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: plod anýzu vonného
Anýzová semena se používají jako koření v kuchyni po celém světě, zejména v Evropě, Asii a Latinské Americe. Jsou oblíbeným přísadou do cukrovinek, pečiva, likérů, kořeněných čajů a dalších nápojů. Anýzové semena jsou také využívány v tradiční medicíně, zejména k léčbě trávicích problémů, jako jsou nadýmání, zvracení, průjem a křeče v břiše.
V anýzu se nachází množství látek, jako jsou anethol, estragol, fenchen a další, které mu dávají charakteristickou chuť a aroma a také mají protizánětlivé, antibakteriální a antioxidační účinky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Směs smícháme s máslem a podáváme s minutkami. K dochucení majonézy, polévek, omáček a salátů. Balení: 30 g

Zelené koření bez soli a cukru na všechny druhy salátů. Promíchejte s vaší oblíbenou zálivkou. Balení: 30 g

Aromatické, mírně ostré kari. Čerstvě namleté se skvěle hodí k dochucení asijských jídel. Balení: 40 g

Aromatické, mírně pikantní kari, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže a ryb. Balení: 50 g

Na sladkovodní i mořské ryby. Balení: 30 g

Ochutí a zvýrazní chuť polévek a bílých omáček. Balení: 60 g

Tuniská ostrá směs na pečená masa a dušenou zeleninu. Balení: 50 g

Řecká jemně pálivá směs na různé druhy masa připravované na roštu i pánvi. Balení: 30 g

Mírně pálivé koření vhodné na grilované či pečené kuře a krůtu. Balení: 50 g
Podobné produkty

Do omáček, polévek, při marinování masa a ryb, k nakládání hub a zeleniny. Balení: 30 g

K přípravě ryb, pečených a dušených mas. Balení: 30 g

Do luštěninových jídel, drůbežích jídel a dušené kapusty. Balení: 30 g

Na pečenou drůbež, ryby, do rajské omáčky a polévky, na vepřovou pečeni.

Do polévek, gulášů, bramboráků a karbanátků. Balení: 80 g

Do mexické, indické a arabské kuchyně. Před použitím je vhodné kmín opražit. Chuť římského kmínu je výrazná, pronikavá, velmi kořenitá. Balení: 30 g

Do asijských jídel, k ochucení rýže, omáček, možno je naložit do oleje, který získá pikantní chuť. Balení: 7 g

Na pečená a grilovaná masa a ryby. Balení: 50 g

Dodává příjemně peprně-kyselou chuť mořským rybám, masovým minutkám a pikantním omáčkám. Balení: 60 g

Do polévek, bramborových a sýrových jídel. Balení: 15 g