Doprava zdarma nad 1000 Kč

Čím vyčistit hrnky?

Postup čištění hrnků

Nejjednodušším způsobem, jak vyčistit hrnky bez použití chemických čisticích prostředků, je je umýt teplou vodou s mýdlem. Mýdlo jemně smyjte skrz dotyčný předmět a poté jej opláchněte a osušte. Pokud je to nutné, lze použít i několik kapesníků navrstvených nad sebou, aby se zabránilo vzniku skvrn. Pokud se však skvrny stále drží, lze je odstranit použitím odmašťovacích prostředků, které můžete koupit v obchodě.

Udržování hrnek v čistotě

Udržování hrnek v čistotě je důležité pro dlouhodobou hygienu a kvalitu připravovaných nápojů. Hrnek by měl být vyčištěn po každém použití, aby se zabránilo šíření nepříjemných zápachů nebo bakterií. Nejčastějším způsobem údržby je mytí hrnku mycím prostředkem a teplou vodou. Je důležité, aby byl hrnk důkladně vyčištěn pomocí kartáče, aby se odstranily nečistoty usazené na jeho stěnách. Po umytí hrnek před použitím opět vyčistěte a ujistěte se, že je suchý.

Jak mýt hrnky v myčce

Nejjednodušší způsob čištění hrnků je mytí v myčce. Před vložením do myčky se ujistěte, že hrnky a talíře jsou zcela prázdné, neboť staré potraviny nebo zbytky jídla mohou během mytí skřípat. Ujistěte se také, že jsou dobře vyždímané. Poté je můžete umístit do myčky. Před mytím hrnků si vyberte správný program myčky, aby jste zajistili úplnou čistotu. Vyhněte se programům s vysokými teplotami a přidejte přípravek na leštění nádobí. Poté stačí vybrat a nastavit program a nechat myčku pracovat.

Používání přírodního čistidla

Přírodní čistidla jsou efektivním a bezpečným způsobem, jak vyčistit hrnky. Stačí smíchat trochu jedlé sody s vodou a přelít směs do hrnku. Soda dokonale odstraní nečistoty a všechen bělící efekt lze dosáhnout pomocí kyseliny citronové. Také je dobré použít směs octu a vody a do ní namočit hrnky. Octová směs odstraní případný zápach z hrnku a zanechá jej zdravě čistý.