Doprava zdarma nad 1000 Kč

Bylinky jako koření

Nenechte si ujít možnosti, které vám mohou ušetřit čas a práci - vybírejte a používejte bylinky!


Bylinky jsou jedinečnou částí každého receptu. Bez nich by stovky pokrmů ztratilo svou chuť, vůni a barvu. Vybrat si správné bylinky je to, co činí vaše jídlo dobré a jedinečné.


Všechny bylinky mohou poskytnout řadu zdravotních výhod, za což stojí za to je do jídla přidávat. Existuje celá řada bylin, které je nutné otestovat a vyzkoušet, aby jste objevili jejich chuť a vůni, kterou přidávají jídlům.

Výhody bylin


Využití bylin je skvělý způsob, jak vaše jídlo osolit a ochutit, a to bez dodatečných kalorií a soli. Výběrem těch správných bylin můžete do jídel přidávat zdraví prospěšné látky, vitamíny a minerály, což může posílit váš imunitní systém a pomoci oslabit. Bylinky také dodávají tvar jídlům a mohou být skvělé hlídat vaše tělesné souměření.


Velkou nevýhodou používání bylin je, že jsou velmi citlivé na teplo a vlhkost a mohou být snadno poškozeny. Pokud budete vařit příliš horko, mohou se jehličky bylinek rozdrobit a příliš mokro může znamenat, že se bylinky stanou nevyzkoušenými.

Nejlepší bylinky


Následující jsou některé z nejlepších bylin, které můžete zvážit pro vaše kuchyně:

1. Bylinkový česnek – zjemňuje chuť a vůni jídla. Je lehce zpracovatelný a před každým jídlem, pečlivě umýt!
2. Dánské kmíny – mají lehkou anýzovou chuť a mohou být použity jako přídavek do různých pokrmů.
3. Majoránka - může mít svěží nahořklou chuť, která přidává každému jídlu trochu osobnosti.
4. Bylinný ocet - je kečupem, který mohou hosté použít, aby dochutili jídlo.
5. Citron - má lehkou chuť a může přidat jídlu zaostření.

Pokud plánujete vařit s bylinkami, ujistěte se, že víte, jakou mají míru bylinky, protože každá bylinka chutí jinak a může se stát, že jídlo přesolíte anebo opak, bude jídlo moc plané. Vždy si musíte vyzkoušet osobnosti bylinek, každá je jinak populární či aromatická. Tak opatrně s dochucováním!