Doprava zdarma nad 1000 Kč

Karkade ibišek

Karkade ibišek, též nazývaný tureckou červenou nebo pitím pokoje, je populární šťáva vyrobená z vlnitého ibišku, který se používá k pití po celém světě. Má specifickou vůni a chuť, která je příjemná a osvěžující. Jeho původ sahá až do starověkého Egypta, kde byl považován za léčivý nápoj. Kromě svého lahodného charakteru má karkade ibišek také mnoho příznivých zdravotních účinků.

1 Co je karkade ibišek

Karkade ibišek je typická africká bylina, která je vysoce ceněná pro její léčebné vlastnosti. Původně pochází z pouště Sahary a je široce používána po staletí v severoafrických kulturách. Některé jeho výhody spočívají ve schopnosti snížit horečku, obnovit sílu a zlepšit trávení.

Karkade ibišek lze získat ve formě prášku, nápoje nebo nakládaného syrového květu. Jeho nápoj je oblíbený horký nebo studený a je obvykle připravován s kombinací medu a citronu. Má velmi lahodnou jemnou chuť a je oblíbeným nápojem v celé oblasti Středního východu. Kromě toho karkade ibišek může být také součástí různých kuchyňských receptů.

2 Jaká je historie karkade ibišku

Karkade ibišek je ovocný čaj, který je pravděpodobně nejstarším známým čajem na světě. Pochází ze starověkého Egypta, kde byl považován za léčivý nápoj a byl známý svou jasně červenou barvou. Karkade ibišek se vyrábí z jeho květů a je oblíbeným nápojem po celém světě. Má mnoho léčivých vlastností, včetně schopnosti snižovat krevní tlak a hladinu cholesterolu. Jeho chuť je sladká a osvěžující a je také zdrojem vitamínu C. Karkade ibišek může být připravován s čerstvými nebo sušenými květy ibišku a může být konzumován horký nebo studený.

3 Jak se připravuje

Příprava nápoje je velice jednoduchá; prvním krokem je namočení sušených ibiškových květů do vody na 6-12 hodin, aby se pomalu otevřely. Poté, co se květy otevřou, je třeba je přelít přes síto a nechat je odstát po dobu 10-15 minut. Poté se do nápoje přidá cukr, citron a pomeranč a může se podávat.

4 Využití karkade ibišku

Karkade ibišek je rostlina, která se často používá k výrobě červeného nápoje. Tento nápoj má mnoho zdravotních výhod a je oblíbený v mnoha zemích. Nápoj se může také používat jako alternativní barvivo. Je velmi často používán v potravinářství a v kosmetice. Karkade ibišek lze také použít k přípravě léčivých čajů, které pomáhají při léčbě řady nemocí, včetně diabetes, hypertenze a kožních onemocnění. Je to velmi užitečná rostlina, která může být využita k boji se řadou nemocí.