Doprava zdarma nad 1000 Kč

Kešu ořechy

Co jsou kešu ořechy

Jsou bohaté na bílkoviny, vlákninu, sacharidy, zdravé tuky a další živiny. Obsahují vysoké množství vitamínu skupiny B, draslíku, vápníku a hořčíku. Slupka kešu ořechů je plná antioxidantů, které pomáhají bojovat proti volným radikálům, které poškozují buňky.

Pečlivě vybraná strava bohatá na kešu ořechy může pomoci snížit riziko onemocnění srdce a cévních chorob a může také pomoci při zlepšování zdraví kloubů. Kešu ořechy jsou výbornou volbou pro vegetariány, protože jsou bohaté na bílkoviny, které jsou obvykle nalezené v masu.

Zdravotní výhody kešu ořechů

Jsou skvělé jako zdravá alternativa nezdravým snackům. Obsahují vysoké množství omega-3 mastných kyselin, které jsou nezbytné pro udržení zdraví srdce. Obsahují také značné množství vlákniny, která podporuje zdraví střev. Také jsou bohaté na antioxidanty, které pomáhají chránit tělo před poškozením volnými radikály.

Další výhodou kešu ořechů je jejich schopnost snížit hladinu cholesterolu. Studie ukazují, že konzumace kešu ořechů může snížit hladinu špatného cholesterolu LDL a zvýšit hladinu dobrého cholesterolu HDL. Jsou také bohaté na selen, který je nezbytný pro zdraví těla. Selen může pomoci zabránit poškození tkání a pomáhá bojovat proti stárnutí. Díky vyváženému množství vitamínů, minerálů, vlákniny a omega-3 mastných kyselin mohou kešu ořechy pomoci udržet zdraví a vitality.

Jak je zařadit do stravy

Tyto malé ořechy jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny, vlákninu, bílkoviny a antioxidanty. Obsahují také nízký obsah sodíku a jsou bez lepku. To vše dělá z kešu ořechů skvělý způsob, jak zařadit do stravy více zdraví prospěšných látek.

Do mnoha pokrmů můžeme kešu ořechy přidat na zlepšení chuti nebo je prpstě můžeme jíst samotně jako pochoutku. Někdo má radši slané, které nejsou z důvodu spřítomnosti soli tak zdravé, ale pořád lepší než smažené brambůrky.

Pokud se naučíte jíst kešu ořechy nesolené a chutnají vám je to nejlepší volba.

Lide si je přidávají do jogurtu nebo cereálií. Kešu ořechy mohou být také použity jako přísada do polévek, salátů nebo bábovek. Přidáním do vaší stravy může být skvělým způsobem, jak zlepšit nutriční hodnotu jídla.

Nutriční složení kešu ořechů

Mají vysoký obsah tuku a mezi jejich klíčovými složkami jsou mononenasycené mastné kyseliny, tato skupina zahrnuje omega-3 mastné kyseliny. Obsahují také omega-6 mastné kyseliny, které jsou důležité pro zdraví.

Mezi tyto látky patří vápník, železo, vitamíny A, C a E. Kešu ořechy také obsahují vysoké množství bílkovin a antioxidantů, což je důležité pro dobré zdraví. Obsahují také vlákninu, která je důležitá pro prevenci a léčbu některých chorob.