Doprava zdarma nad 1000 Kč

Ořechové řezy na plech

Tento sladký, chutný a úžasně vůnící dezert je možné připravit s pomocí několika jednoduchých ingrediencí. Čerstvé ořechy, máslo, cukr, mouka a hrubá sůl lze smíchat dohromady, vytvořit z nich těsto a poté ho vyválet na plechu. Při správném pečení se z něho stane dokonalá pochoutka. Připravte se na to, že si budete chtít dát ořechovou řezu na plechu ještě dnes.

Příprava ořechových řezů na plechu

Příprava ořechových řezů na plechu je relativně snadná. Nejdříve si vezměte plát pečicího papíru a položte jej na plech. Poté si vyberte druh ořechů, které chcete připravit. Naplňte je do misky a lžící rozdělte na plát pečicího papíru. Pak se ujistěte, že máte dostatek mouky na vytvoření těsta, jako je máslo, cukr a vejce. Přidejte těsto do misky s ořechy a vytvořte těsto.

Když je těsto hotové, opatrně ho nakrájejte na kolečka a položte je na plech. Poté je ještě potřeba je pokrýt cukrem a máslem. Nakonec dejte plech do trouby a pečte přibližně 15 minut nebo dokud ořechové řezy nejsou zlaté. Hotové ořechové řezy přesuňte do misky a naservírujte je.

Vyválejte těsto na plechu

Před začátkem vyválení těsta na plech je nutné si změřit vhodnou velikost plechu. Poté je třeba těsto rozdělit na polovinu, aby se dalo snadno vyválet. Poté použijte váleček a podsypejte moukou, aby se těsto nedrolilo. Poté vyválejte těsto na vymezenou plochu. Je nutné vyválet těsto do tvaru plechu a přidat ještě několik centimetrů, aby se dalo snadněji potřít ořechovou náplní. Poté přenesete těsto na plech a vyrovnejte jeho okraje. Vyklopte zbylou mouku a těsto je připraveno k vyplnění.

Ještě než naplníte těsto ořechovou náplní, je potřeba jej promazat máslem. Poté můžete použít lžíci a rovnoměrně naplnit ořechovou náplní. Poté přejděte na druhou polovinu těsta a potřete ji stejným způsobem. Poté obě strany spojte dohromady a odstraňte přebytečné mouky. Poté zabalte těsto do obrazce a obtáhněte okraje. Nakonec ještě potřete ořechovou řezou vajíčkem a posypte cukrem. Tím je ořechový řez na plech připraven k pečení.

Pozor na správné pečení

Při pečení ořechových řezů na plech je důležité dodržovat některá pravidla, aby se dostalo k dokonalému výsledku. Je třeba věnovat pozornost správnému předehřívání trouby před tím, než se cukroví dá do trouby. Nejlepší je mít troubu předehřátou na 180 °C po dobu nejméně 10 minut. Teplota v troubě by měla být dostatečně vysoká, aby se ořechové řezy rychle upekly, ale nikdy by neměla být tak vysoká, aby se připálily.

Je důležité také sledovat čas a teplotu pečení. Ořechové řezy jsou obvykle hotové po 15 až 20 minutách pečení. Je důležité pečlivě sledovat, zda nejsou řezy připálené. Po dokončení pečení, je důležité nechat ořechové řezy zchladnout, než se budou servírovat.

Seznam potřebných ingrediencí

Jako první potřebujete pro přípravu ořechových řezů: 200 gramů mletých ořechů, 40 gramů mouky, 120 gramů cukru, 120 mililitrů oleje, 80 mililitrů medu, 2 lžíce mleté kávy a 1 vejce. Všechny tyto ingredience je potřeba smíchat do měkkého těsta. Před naložením těsta do plechu je potřeba připravit i přísady na vrchní část. Na to budete potřebovat 100 gramů mletých ořechů, 90 gramů cukru a 40 mililitrů medu. Všechny ingredience je potřeba smíchat ve straně, aby se získal homogenní směs. Poté můžete těsto nalít do plechu a na vrch přidat směs ořechů, cukru a medu. Nakonec vše zapéct. Hotové ořechové řezy je možné servírovat s čerstvou zeleninou a jogurtem.

Zažijte chuť dokonalé pochoutky

Řezy na plech jsou jednou z nejoblíbenějších pochoutek, které jsou ideální pro rychlé pečení. Tyto ořechové řezy na plech jsou skvělým způsobem, jak okouzlit své hosty, nebo si dopřát sám trochu pohlazení. Kombinace křupavých moučníků, bohatého ořechového krému a několika špetek kakaa, dělá tento moučník úplně dokonalý. Recept je navíc velmi snadný a rychlý na přípravu.

Nejprve je nutné vymíchat těsto z másla, cukru, mouky a vanilkového extraktu. Poté se tato směs přenese na plech, kde se po vrstvách navrství ořechy a kakao. Poslední vrstvou je směs másla, cukru a ořechů. Vše se poté peče do křupava. Když je hotové, je čas okamžitě vychutnat jeho dokonalou chuť. Ořechové řezy na plech jsou skvělou volbou pro každou příležitost, ať už vám dopřáváte dobrý pocit, nebo hostíte společnost.