Keňa AA Kirinyaga 60 g - káva - Oxalis
Odrůda: Bourbon, Proces: Washed. Ve vůni se objevuje meruňkový džem. V chuti můžete objevit malinu, červený rybíz a ostružinu. Acidita je explozivní, tělo sametové.
pražená zrnková káva (100% arabika)
Popis
Káva pochází z oblasti Kirinyaga u úpatí hory Mt. Kenya v nadmořské výšce 1500 - 1800 m, kde se nachází červená vulkanická půda. Pro promytí zralých třešní se používá výhradně místní čistá říční voda.
Odrůda: Bourbon, Proces: Washed. Ve vůni se objevuje meruňkový džem. V chuti můžete objevit malinu, červený rybíz a ostružinu. Acidita je explozivní, tělo sametové.
Příprava
hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy. Na 100 ml vody o teplotě 93-94°C použijte 7 g mleté kávy. Uchovejte v suchu, chraňte před teplem ve vzduchotěsné nádobě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrnková káva |
---|---|
Balení: | 60 g |
Země původu: | Keňa |
Mletí: | Zrnková |
Složení: | 100% arabika |
Obsah kofeinu: | S kofeinem |
Aroma: | Bez aroma |
Související produkty
Vyvážená chuť a krémová konzistence, 50% robusta, 50% arabica, intenzita 9 Balení: 250g mletá káva plechová dóza
Velmi silně hutná a krémová káva, 80% robusta, 20% arabica, intenzita 13 Balení: 250g mletá káva plechová dóza
Káva s lahodnou chutí višní máčených v čokoládě.
Pražená mletá káva aromatizovaná (100% arabika) s aroma s nádechem čokolády, smetany a třešní.
Pražená mletá káva aromatizovaná (100% arabika) s aroma mandlí a amaretta.
Sladká a aromatická, 100% Arabica, intenzita 6
Pražená mletá káva aromatizovaná (100% arabika) s aroma vaječného koňaku. 150g
Pražená mletá káva aromatizovaná (100% arabika) s aroma pražených oříšků s nádechem kokosu.
Pražená mletá káva aromatizovaná (100% arabika) s aroma smetanové čokolády a kokosu.
...pražená káva s aroma ušlechtilé čokolády a lískových oříšků
Podobné produkty
Směs dvou káv typu arabika a jedné kávy typu robusta, které jsou pečlivě vybrány pro přípravu espressa i nápojů s mlékem.
Ve vůni i chuti lze rozpoznat ušlechtilé kakao a liči následovanou sladkou notu zlatých rozinek. Tělo je sametové, acidita delikátní.
Směs káv z okolí měst Nova Resende a Cabo Verde. Název kávě dala městská čtvrť Estuário v přístavním městě Santos.
Tato káva se pěstuje na úpatí svahů zasněženého pohoří Rwenzori v nadmořské výšce 1900-2040 m. n. m.
Ideální pro tyto druhy přípravy: dripper, moka, chemex, french press, espresso. 500 g
Mimořádně tmavá a krémová, 70% robusta, 30% arabica, intenzita 13 Balení: 1 kg - zrnková
Pražená zrnková káva (100% arabika)
Charakteristika: delikátní hořká čokoláda - lískové oříšky - arašídy. Smetanové tělo a sladká acidita. 500 g
Etiopie je považována za kolébku kávy arabika. Káva z oblasti Yirgacheffe se pěstuje ve výšce 1800 až 2100 m.
Ve vůni i chuti můžete objevit tóny vysokoprocentní ušlechtilé čokolády a nugátu. Tělo je sametové, acidita sladká.
Káva z tohoto regionu patří k tomu nejlepšímu, co Guatemala vyprodukuje. Výrazně nasládlá vůně i chuť připomíná nugát, lískové oříšky a smetanu.