Medvědí česnek 15 g GREŠÍK Dobré koření
Do polévek, dušených jídel, na vaječné omelety a zapečené brambory.
Balení: 15 g
Medvědí česnek 15 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: česnek medvědí
Allium ursinum
Medvědí česnek, také známý jako ramský česnek nebo kozlík, je kořenová zelenina, která se podobá česneku, ale má mírnější a ořechovější chuť. Je to rostlina původem z Evropy a Asie a roste v divočině na vlhkých a stinných místech, obvykle v lesích a u potoků.
Medvědí česnek je výborným zdrojem vitamínu C a minerálů, jako jsou vápník a draslík. Obsahuje také antioxidanty a jiné fytochemikálie, které jsou spojovány s mnoha zdravotními přínosy.
Medvědí česnek se používá hlavně v kuchyni jako koření nebo bylinka. Je to oblíbené koření v mnoha evropských zemích a používá se k dochucení polévek, salátů, omáček, těstovin, rizota a jiných jídel. Může být také konzumován čerstvý jako salátová přísada nebo jako surovina pro přípravu pomazánek a nádivů.

Doplňkové parametry
| Kategorie: | Koření jednodruhové |
|---|---|
| EAN: | 8595122340964 |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Ideální do mlýnků na pepř. Osvěží vůní, chutí i barevností všechny pokrmy. Balení: 50 g
Ochutí a zvýrazní chuť polévek a bílých omáček. Balení: 60 g
Zelené koření bez soli a cukru na všechny druhy salátů. Promíchejte s vaší oblíbenou zálivkou. Balení: 30 g
Opečený chléb potřete olivovým olejem a posypte Bruschettou. Balení: 30 g
Adžika je kavkazské, aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat...
Podobné produkty
Do luštěninových jídel, drůbežích jídel a dušené kapusty. Balení: 30 g
Na pečenou drůbež, do asijské kuchyně, luštěninové a rybí polévky. Balení: 40 g
Illicium verum Do čínské kuchyně, pokrmů z hovězího masa, na dušené ryby. Také do perníků a likérů. Balení:...
Nepostradatelný v jihoamerické a thajské kuchyni jako součást pikantních omáček, též do mletého masa. Balení: 20 g
Do mexické, indické a arabské kuchyně. Před použitím je vhodné kmín opražit. Chuť římského kmínu je výrazná,...
Na pečenou drůbež, ryby, do rajské omáčky a polévky, na vepřovou pečeni.
Do polévek, zeleninových a bramborových jídel, bešamelových omáček a bylinkového másla. Balení: 20 g
Dodává příjemně peprně-kyselou chuť mořským rybám, masovým minutkám a pikantním omáčkám. Balení: 60 g



