Medvědí česnek 15 g GREŠÍK Dobré koření
Do polévek, dušených jídel, na vaječné omelety a zapečené brambory.
Balení: 15 g
Medvědí česnek 15 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: česnek medvědí
Allium ursinum
Medvědí česnek, také známý jako ramský česnek nebo kozlík, je kořenová zelenina, která se podobá česneku, ale má mírnější a ořechovější chuť. Je to rostlina původem z Evropy a Asie a roste v divočině na vlhkých a stinných místech, obvykle v lesích a u potoků.
Medvědí česnek je výborným zdrojem vitamínu C a minerálů, jako jsou vápník a draslík. Obsahuje také antioxidanty a jiné fytochemikálie, které jsou spojovány s mnoha zdravotními přínosy.
Medvědí česnek se používá hlavně v kuchyni jako koření nebo bylinka. Je to oblíbené koření v mnoha evropských zemích a používá se k dochucení polévek, salátů, omáček, těstovin, rizota a jiných jídel. Může být také konzumován čerstvý jako salátová přísada nebo jako surovina pro přípravu pomazánek a nádivů.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření jednodruhové |
---|---|
EAN: | 8595122340964 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Aromatické, mírně pikantní kari, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže a ryb. Balení: 50 g

Ostřejší kari s paprikou, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb.Balení: 50 g

K dochucení polévek, omáček a dušených jídel. Balení: 20 g

Adžika je kavkazské, aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat...

Na sladkovodní i mořské ryby. Balení: 30 g

Pikantní byliny s pepřem na maso a zeleninu. Balení: 40 g

6 druhů koření: Bylinky do polévky, Grilovací byliny, Maďarské koření, Na špagety, Peperoncino, Provensálské koření...

Řecká jemně pálivá směs na různé druhy masa připravované na roštu i pánvi. Balení: 30 g

Jemně pálivá směs na kuřecí maso, pokrmy asijské kuchyně. Balení: 50 g

Aromatické, mírně ostré kari. Čerstvě namleté se skvěle hodí k dochucení asijských jídel. Balení: 40 g
Podobné produkty

K přípravě dušených mas a zeleniny zejména v indické a arabské kuchyni. Balení: 40 g

Do mexické, indické a arabské kuchyně. Před použitím je vhodné kmín opražit. Chuť římského kmínu je výrazná,...

Do polévek, zeleninových a bramborových jídel, bešamelových omáček a bylinkového másla. Balení: 20 g

Illicium verum Do čínské kuchyně, pokrmů z hovězího masa, na dušené ryby. Také do perníků a likérů....

Na veškerá sladká jídla, v asijské kuchyni i na maso. Balení: 50 g

Typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Balení: 40 g

Vhodný všude tam, kde se používá pepř. Je značně aromatický, ale málo peprný. Balení: 20 g

Nepostradatelný v jihoamerické a thajské kuchyni jako součást pikantních omáček, též do mletého masa. Balení: 20 g

Typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Balení: 50 g

Allium cepa Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvá cibule. Balení: 60 g

Dodává příjemně peprně-kyselou chuť mořským rybám, masovým minutkám a pikantním omáčkám. Balení: 60 g