Medvědí česnek 15 g GREŠÍK Dobré koření
Do polévek, dušených jídel, na vaječné omelety a zapečené brambory.
Balení: 15 g
Medvědí česnek 15 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: česnek medvědí
Allium ursinum
Medvědí česnek, také známý jako ramský česnek nebo kozlík, je kořenová zelenina, která se podobá česneku, ale má mírnější a ořechovější chuť. Je to rostlina původem z Evropy a Asie a roste v divočině na vlhkých a stinných místech, obvykle v lesích a u potoků.
Medvědí česnek je výborným zdrojem vitamínu C a minerálů, jako jsou vápník a draslík. Obsahuje také antioxidanty a jiné fytochemikálie, které jsou spojovány s mnoha zdravotními přínosy.
Medvědí česnek se používá hlavně v kuchyni jako koření nebo bylinka. Je to oblíbené koření v mnoha evropských zemích a používá se k dochucení polévek, salátů, omáček, těstovin, rizota a jiných jídel. Může být také konzumován čerstvý jako salátová přísada nebo jako surovina pro přípravu pomazánek a nádivů.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření jednodruhové |
---|---|
EAN: | 8595122340964 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Vhodné pro všechny druhy grilovaných a pečených mas, drůbeže a ryb. Balení: 40 g

Příprava: 1 - 2 lžičky na 1 kg mouky (dle chuti). Balení: 50 g

Bulharské koření vhodné do mletých mas, zapékané zeleniny a masa, do slaných pomazánek.

Na steaky a pečená masa. Mírně pikantní. Balení: 50 g

Do salátů, na drůbež, bylinné omáčky. Balení: 15 g

Ochutí a zvýrazní chuť polévek a bílých omáček. Balení: 60 g

Vhodné pro všechny druhy grilovaných a pečených mas, drůbeže a ryb.Balení: 100 g

Na steaky, pečená masa a pikantní omáčky. Balení: 40 g

Aromatické, mírně pikantní kari, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže a ryb. Balení: 50 g

Velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas....

Do polévek, do salátů a omáček, též pod svíčkovou. Balení: 40 g
Podobné produkty

Na kořenění zvěřiny, kuřete na divoko, do marinád na ryby. Balení: 30 g

K přípravě ryb, pečených a dušených mas. Balení: 30 g

Velmi jemná chuť a vůně. Vhodný na ryby, zeleninové saláty, do omáček a na všechna masa. Balení: 25 g

Do mexické, indické a arabské kuchyně. Před použitím je vhodné kmín opražit. Chuť římského kmínu je výrazná,...

Do salátů, majonéz, marinád, nádivek do drůbeže, omelet, též k nakládání zeleniny. Balení: 15 g

Na pečenou drůbež, ryby, do rajské omáčky a polévky, na vepřovou pečeni.

Do omáček, polévek, při marinování masa a ryb, k nakládání hub a zeleniny. Balení: 30 g

Do polévek, gulášů, bramboráků a karbanátků. Balení: 80 g

Při pečení sušenek, chleba i jiného pečiva. Také do indických polévek a dušených pokrmů. Balení: 30 g

Italská a řecká kuchyně, na pizzu, těstoviny, ryby a drůbež. Balení: 20 g