Medvědí česnek 15 g GREŠÍK Dobré koření
Do polévek, dušených jídel, na vaječné omelety a zapečené brambory.
Balení: 15 g



Medvědí česnek 15 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: česnek medvědí
Allium ursinum
Medvědí česnek, také známý jako ramský česnek nebo kozlík, je kořenová zelenina, která se podobá česneku, ale má mírnější a ořechovější chuť. Je to rostlina původem z Evropy a Asie a roste v divočině na vlhkých a stinných místech, obvykle v lesích a u potoků.
Medvědí česnek je výborným zdrojem vitamínu C a minerálů, jako jsou vápník a draslík. Obsahuje také antioxidanty a jiné fytochemikálie, které jsou spojovány s mnoha zdravotními přínosy.
Medvědí česnek se používá hlavně v kuchyni jako koření nebo bylinka. Je to oblíbené koření v mnoha evropských zemích a používá se k dochucení polévek, salátů, omáček, těstovin, rizota a jiných jídel. Může být také konzumován čerstvý jako salátová přísada nebo jako surovina pro přípravu pomazánek a nádivů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Ochutí a zvýrazní chuť polévek a bílých omáček. Balení: 60 g

Do polévek, do salátů a omáček, též pod svíčkovou. Balení: 40 g

Vhodné pro všechny druhy grilovaných a pečených mas, drůbeže a ryb.Balení: 100 g

K dochucení salátů a mléčných výrobků. Balení: 50 g

Mírně pálivé koření vhodné na grilované či pečené kuře a krůtu. Balení: 50 g

Zelené koření bez soli a cukru na všechny druhy salátů. Promíchejte s vaší oblíbenou zálivkou. Balení: 30 g

Na těstoviny, omáčky. Balení: 40 g

Směs smícháme s máslem a podáváme s minutkami. K dochucení majonézy, polévek, omáček a salátů. Balení: 30 g

Na těstoviny a pizzu. Balení: 30 g

Směs smícháme s máslem a podáváme s minutkami.

Opečený chléb potřete olivovým olejem a posypte Bruschettou. Balení: 30 g
Podobné produkty

Dodává příjemně peprně-kyselou chuť mořským rybám, masovým minutkám a pikantním omáčkám. Balení: 60 g

Allium cepa Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvá cibule. Balení: 60 g

Vhodný všude tam, kde se používá pepř. Je značně aromatický, ale málo peprný. Balení: 20 g

Typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Balení: 40 g

Pro pikantní omáčky a pečená či dušená masa. Balení: 40 g

Pro výrobu domácí hořčice a nakládání zeleniny a hub. Balení: 100 g

Na pečená a grilovaná masa a ryby. Balení: 50 g

Do polévek, omáček, zeleninových pokrmů a dušených mas. Balení: 100 g

Pepř bílý má jemnější chuť a vůni než pepř černý. Vhodný pro bílá masa, polévky, bílé omáčky. Balení: 40 g

Do salátů, majonéz, marinád, nádivek do drůbeže, omelet, též k nakládání zeleniny. Balení: 15 g

Hodí se takřka na všechny pokrmy studené i teplé kuchyně. Balení: 40 g