Kardamom celý 10 g GREŠÍK Dobré koření
Zvýrazňuje chuť jak sladkého, tak slaného jídla. Do pečiva, asijské kuchyně. Výborný do kávy.
Balení: 15 g
Kardamom celý 10 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: celé plody pravého kardamomu
Kardamom je koření pocházející z jižní Indie a jihovýchodní Asie, které má silnou vůni a chuť. Kardamom se skládá z malých zelených plodů, které jsou usušené a pak mohou být buď celé, nebo mleté.
Kardamom má široké využití v kuchyni a je součástí mnoha receptů, zejména v indické, arabské a švédské kuchyni. Používá se k ochucení dezertů, jako je například rýžový pudink, ale také k přípravě různých masových a zeleninových jídel.
Používají se pouze semena z rozloupnuté tobolky – celá i podrcená, ta mají výraznější chuť. Do kávy se dává špetka rozdrcených semen.
Elettaria cardamomum

Doplňkové parametry
| Kategorie: | Koření jednodruhové |
|---|---|
| EAN: | 8595122341039 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Pikantní, mírně ostré koření na maso a omáčky. Balení: 30 g
Opečený chléb potřete olivovým olejem a posypte Bruschettou. Balení: 30 g
Do polévek, do salátů a omáček, též pod svíčkovou. Balení: 1 kg
Ideální do mlýnků na pepř. Osvěží vůní, chutí i barevností všechny pokrmy. Balení: 50 g
Příprava: 1 - 2 lžičky na 1 kg mouky (dle chuti). Balení: 50 g
Bulharské koření vhodné do mletých mas, zapékané zeleniny a masa, do slaných pomazánek.
Směs smícháme s máslem a podáváme s minutkami. K dochucení majonézy, polévek, omáček a salátů. Balení: 30 g
Aromatické, mírně pikantní kari, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže a ryb. Balení: 50 g
Zelené koření bez soli a cukru na všechny druhy salátů. Promíchejte s vaší oblíbenou zálivkou. Balení: 30 g
Na steaky a pečená masa. Mírně pikantní. Balení: 50 g
Podobné produkty
Do pečiva, bramborové kaše, bílé polévky, ragú. Balení: 3 ks
Má jemnou, kořenitou chuť a vůni. Balení: 50 g
Allium cepa Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvá cibule. Balení: 60 g
Zvýrazňuje chuť jak sladkého, tak slaného jídla. Nepostradatelný v indické kuchyni. Špetka kardamomu výrazně ovoní...
Do polévek, omáček, pomazánek, na zdobení takřka všech slaných pokrmů. Balení: 15 g
Na veškerá sladká jídla, v asijské kuchyni i na maso. Balení: 50 g
Vhodný na pečená a dušená masa, zeleninu a polévky, slané pečivo.
Pepř bílý má jemnější chuť a vůni než pepř černý. Vhodný pro bílá masa, polévky, bílé omáčky. Balení: 40 g



