Kardamom celý 10 g GREŠÍK Dobré koření
Zvýrazňuje chuť jak sladkého, tak slaného jídla. Do pečiva, asijské kuchyně. Výborný do kávy.
Balení: 15 g
Kardamom celý 10 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: celé plody pravého kardamomu
Kardamom je koření pocházející z jižní Indie a jihovýchodní Asie, které má silnou vůni a chuť. Kardamom se skládá z malých zelených plodů, které jsou usušené a pak mohou být buď celé, nebo mleté.
Kardamom má široké využití v kuchyni a je součástí mnoha receptů, zejména v indické, arabské a švédské kuchyni. Používá se k ochucení dezertů, jako je například rýžový pudink, ale také k přípravě různých masových a zeleninových jídel.
Používají se pouze semena z rozloupnuté tobolky – celá i podrcená, ta mají výraznější chuť. Do kávy se dává špetka rozdrcených semen.
Elettaria cardamomum
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření jednodruhové |
---|---|
EAN: | 8595122341039 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Chuť a vůně indické kuchyně. Bez glutamanu sodného. Balení: 48 g

Ideální do mlýnků na pepř. Osvěží vůní, chutí i barevností všechny pokrmy. Balení: 50 g

Ostřejší kari s paprikou, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb.Balení: 50 g

Aromatické, mírně pikantní kari, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže a ryb. Balení: 50 g

Na steaky a pečená masa. Mírně pikantní. Balení: 50 g

Na steaky, pečená masa a pikantní omáčky. Balení: 40 g

Zelené koření bez soli a cukru na všechny druhy salátů. Promíchejte s vaší oblíbenou zálivkou. Balení: 30 g

Do polévek, salátů, pomazánek a omáček, též pod svíčkovou.

Mírně pálivé koření vhodné na grilované či pečené kuře a krůtu. Balení: 50 g

Řecká jemně pálivá směs na různé druhy masa připravované na roštu i pánvi. Balení: 30 g

Opečený chléb potřete olivovým olejem a posypte Bruschettou. Balení: 30 g
Podobné produkty

Na pečená a grilovaná masa a ryby. Balení: 50 g

Do polévek, gulášů, bramboráků a karbanátků. Balení: 15 g

Při pečení sušenek, chleba i jiného pečiva. Také do indických polévek a dušených pokrmů. Balení: 30 g

Do polévek, gulášů, bramboráků a karbanátků. Balení: 80 g

Do polévek, dušených jídel, na vaječné omelety a zapečené brambory. Balení: 15 g

Dodává příjemně peprně-kyselou chuť mořským rybám, masovým minutkám a pikantním omáčkám. Balení: 60 g

Na pečenou drůbež, ryby, do rajské omáčky a polévky, na vepřovou pečeni.

Ocimum basilicum Extra kvalita, zahradní pěstování!Do italské kuchyně, na pizzu, špagety, saláty....

Na veškerá sladká jídla, v asijské kuchyni i na maso. Balení: 50 g

Do asijských jídel, k ochucení rýže, omáček, možno je naložit do oleje, který získá pikantní chuť. Balení: 7 g