Kardamom celý 10 g GREŠÍK Dobré koření
Zvýrazňuje chuť jak sladkého, tak slaného jídla. Do pečiva, asijské kuchyně. Výborný do kávy.
Balení: 15 g
Kardamom celý 10 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: celé plody pravého kardamomu
Kardamom je koření pocházející z jižní Indie a jihovýchodní Asie, které má silnou vůni a chuť. Kardamom se skládá z malých zelených plodů, které jsou usušené a pak mohou být buď celé, nebo mleté.
Kardamom má široké využití v kuchyni a je součástí mnoha receptů, zejména v indické, arabské a švédské kuchyni. Používá se k ochucení dezertů, jako je například rýžový pudink, ale také k přípravě různých masových a zeleninových jídel.
Používají se pouze semena z rozloupnuté tobolky – celá i podrcená, ta mají výraznější chuť. Do kávy se dává špetka rozdrcených semen.
Elettaria cardamomum
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření jednodruhové |
---|---|
EAN: | 8595122341039 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Opečený chléb potřete olivovým olejem a posypte Bruschettou. Balení: 30 g

Aromatické, mírně pikantní kari, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže a ryb. Balení: 50 g

Mírně pikantní směs na pečené brambory. Na syrové půlky či plátky brambor, není potřeba použít sůl. Balení: 60 g

6 druhů koření: Bylinky do polévky, Grilovací byliny, Maďarské koření, Na špagety, Peperoncino, Provensálské koření...

Do polévek, salátů, pomazánek a omáček, též pod svíčkovou.

Do indických jídel, vhodný i na mořské ryby. Balení: 30 g

K dochucení polévek, omáček a dušených jídel. Balení: 20 g
Podobné produkty

Cinnamomum verum Do svařeného vína, kompotů, masitých pokrmů v asijské kuchyni. Skořice ceylonská má mnohem jemnější...

Zvýrazňuje chuť jak sladkého, tak slaného jídla. Nepostradatelný v indické kuchyni. Špetka kardamomu výrazně ovoní...

Do omáček, polévek, při marinování masa a ryb, k nakládání hub a zeleniny. Balení: 30 g

Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvý česnek. Balení: 60 g

Do kompotů, kečupů a nakládané zeleniny, pár kousků též do vařené rýže. Balení: 20 g

Typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Balení: 50 g

Na ochucení grilovaných a dušených mas. Balení: 40 g

Allium cepa Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvá cibule. Balení: 60 g

Do luštěninových jídel, drůbežích jídel a dušené kapusty. Balení: 30 g

Pepř bílý má jemnější chuť a vůni než pepř černý. Vhodný pro bílá masa, polévky, bílé omáčky. Balení: 40 g

Do polévek, zeleninových a bramborových jídel, bešamelových omáček a bylinkového másla. Balení: 20 g