Kardamom celý 10 g GREŠÍK Dobré koření
Zvýrazňuje chuť jak sladkého, tak slaného jídla. Do pečiva, asijské kuchyně. Výborný do kávy.
Balení: 15 g



Kardamom celý 10 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: celé plody pravého kardamomu
Kardamom je koření pocházející z jižní Indie a jihovýchodní Asie, které má silnou vůni a chuť. Kardamom se skládá z malých zelených plodů, které jsou usušené a pak mohou být buď celé, nebo mleté.
Kardamom má široké využití v kuchyni a je součástí mnoha receptů, zejména v indické, arabské a švédské kuchyni. Používá se k ochucení dezertů, jako je například rýžový pudink, ale také k přípravě různých masových a zeleninových jídel.
Používají se pouze semena z rozloupnuté tobolky – celá i podrcená, ta mají výraznější chuť. Do kávy se dává špetka rozdrcených semen.
Elettaria cardamomum
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Mírně pikantní směs na pečené brambory. Na syrové půlky či plátky brambor, není potřeba použít sůl. Balení: 60 g

Vhodné pro všechny druhy grilovaných a pečených mas, drůbeže a ryb. Balení: 40 g

Na těstoviny, omáčky. Balení: 40 g

Na těstoviny a pizzu. Balení: 30 g

Mírně pálivé koření vhodné na grilované či pečené kuře a krůtu. Balení: 50 g

Ochutí a zvýrazní chuť polévek a bílých omáček. Balení: 60 g

Mírně pikantní koření na přípravu všech druhů gulášů. Balení: 60 g

Aromatické, mírně pikantní kari, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže a ryb. Balení: 50 g

Na sladkovodní i mořské ryby. Balení: 30 g

Příprava: 1 - 2 lžičky na 1 kg mouky (dle chuti). Balení: 50 g

Na steaky a pečená masa. Mírně pikantní. Balení: 50 g

K dochucení salátů a mléčných výrobků. Balení: 50 g
Podobné produkty

Do polévek, omáček, pomazánek, na zdobení takřka všech slaných pokrmů. Balení: 15 g

Typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Balení: 40 g

Při pečení sušenek, chleba i jiného pečiva. Také do indických polévek a dušených pokrmů. Balení: 30 g

Chuť je výrazně kořenná, mírně štiplavá. Použití do zeleninových a masitých jídel, zejména indonéské kuchyně. Balení: 15 g

Do polévek, gulášů, bramboráků a karbanátků. Balení: 15 g

Do asijských jídel, k ochucení rýže, omáček, možno je naložit do oleje, který získá pikantní chuť. Balení: 7 g

Velmi jemná chuť a vůně. Vhodný na ryby, zeleninové saláty, do omáček a na všechna masa. Balení: 25 g

Nepostradatelný v jihoamerické a thajské kuchyni jako součást pikantních omáček, též do mletého masa. Balení: 20 g

Italská a řecká kuchyně, na pizzu, těstoviny, ryby a drůbež. Balení: 20 g

K přípravě ryb, pečených a dušených mas. Balení: 30 g

Na pečenou drůbež, do asijské kuchyně, luštěninové a rybí polévky. Balení: 40 g

Laurus nobilis Do polévek a omáček, zejména smetanových a rajské, též k nakládání hub a zeleniny. Balení: 10 g