Kardamom celý 10 g GREŠÍK Dobré koření
Zvýrazňuje chuť jak sladkého, tak slaného jídla. Do pečiva, asijské kuchyně. Výborný do kávy.
Balení: 15 g
Kardamom celý 10 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: celé plody pravého kardamomu
Kardamom je koření pocházející z jižní Indie a jihovýchodní Asie, které má silnou vůni a chuť. Kardamom se skládá z malých zelených plodů, které jsou usušené a pak mohou být buď celé, nebo mleté.
Kardamom má široké využití v kuchyni a je součástí mnoha receptů, zejména v indické, arabské a švédské kuchyni. Používá se k ochucení dezertů, jako je například rýžový pudink, ale také k přípravě různých masových a zeleninových jídel.
Používají se pouze semena z rozloupnuté tobolky – celá i podrcená, ta mají výraznější chuť. Do kávy se dává špetka rozdrcených semen.
Elettaria cardamomum
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Adžika je kavkazské, aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat a do masových směsí. Balení: 30 g
Středně ostrý typ kari pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb. Balení: 50 g
Do salátů, na drůbež, bylinné omáčky. Balení: 15 g
Bulharské koření vhodné do mletých mas, zapékané zeleniny a masa, do slaných pomazánek.
Mírně pikantní směs na pečené brambory. Na syrové půlky či plátky brambor, není potřeba použít sůl. Balení: 60 g
Aromatické, mírně ostré kari. Čerstvě namleté se skvěle hodí k dochucení asijských jídel. Balení: 40 g
Řecká jemně pálivá směs na různé druhy masa připravované na roštu i pánvi. Balení: 30 g
K dochucení salátů a mléčných výrobků. Balení: 50 g
Podobné produkty
Na kořenění zvěřiny, kuřete na divoko, do marinád na ryby. Balení: 30 g
Do polévek, zeleninových a bramborových jídel, bešamelových omáček a bylinkového másla. Balení: 20 g
Na pečenou drůbež, do asijské kuchyně, luštěninové a rybí polévky. Balení: 40 g
Do polévek, gulášů, bramboráků a karbanátků. Balení: 80 g
Do asijských jídel, k ochucení rýže, omáček, možno je naložit do oleje, který získá pikantní chuť. Balení: 7 g
Dodává příjemně peprně-kyselou chuť mořským rybám, masovým minutkám a pikantním omáčkám. Balení: 60 g
Na přípravu koprové omáčky, kulajdy a zelných salátů, též na zavařování. Balení: 20 g
Typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Balení: 50 g
Do pečiva, bramborové kaše, bílé polévky, ragú. Má jemnější chuť než muškátový ořech. Balení: 30 g
Do mexické, indické a arabské kuchyně. Před použitím je vhodné kmín opražit. Chuť římského kmínu je výrazná, pronikavá, velmi kořenitá. Balení: 30 g
Při pečení sušenek, chleba i jiného pečiva. Také do indických polévek a dušených pokrmů. Balení: 30 g
K přípravě ryb, pečených a dušených mas. Balení: 30 g