Kardamom celý 10 g GREŠÍK Dobré koření
Zvýrazňuje chuť jak sladkého, tak slaného jídla. Do pečiva, asijské kuchyně. Výborný do kávy.
Balení: 15 g
Kardamom celý 10 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: celé plody pravého kardamomu
Kardamom je koření pocházející z jižní Indie a jihovýchodní Asie, které má silnou vůni a chuť. Kardamom se skládá z malých zelených plodů, které jsou usušené a pak mohou být buď celé, nebo mleté.
Kardamom má široké využití v kuchyni a je součástí mnoha receptů, zejména v indické, arabské a švédské kuchyni. Používá se k ochucení dezertů, jako je například rýžový pudink, ale také k přípravě různých masových a zeleninových jídel.
Používají se pouze semena z rozloupnuté tobolky – celá i podrcená, ta mají výraznější chuť. Do kávy se dává špetka rozdrcených semen.
Elettaria cardamomum
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření jednodruhové |
---|---|
EAN: | 8595122341039 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Aromatické, mírně ostré kari. Čerstvě namleté se skvěle hodí k dochucení asijských jídel. Balení: 40 g

Vhodné pro všechny druhy grilovaných a pečených mas, drůbeže a ryb.Balení: 100 g

Zelené koření bez soli a cukru na všechny druhy salátů. Promíchejte s vaší oblíbenou zálivkou. Balení: 30 g

Ostřejší kari s paprikou, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb.Balení: 50 g

Bulharské koření vhodné do mletých mas, zapékané zeleniny a masa, do slaných pomazánek.

Ochutí a zvýrazní chuť polévek a bílých omáček. Balení: 60 g

Na steaky, pečená masa a pikantní omáčky. Balení: 40 g

6 druhů koření: Bylinky do polévky, Grilovací byliny, Maďarské koření, Na špagety, Peperoncino, Provensálské koření...

Jemně pálivá směs na kuřecí maso, pokrmy asijské kuchyně. Balení: 50 g

Na sladkovodní i mořské ryby. Balení: 30 g
Podobné produkty

Nepostradatelný v jihoamerické a thajské kuchyni jako součást pikantních omáček, též do mletého masa. Balení: 20 g

Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvý česnek. Balení: 30 g

Na ochucení grilovaných a dušených mas. Balení: 40 g

Illicium verum Do čínské kuchyně, pokrmů z hovězího masa, na dušené ryby. Také do perníků a likérů....

Do polévek, omáček, zeleninových pokrmů a dušených mas. Balení: 100 g

Na pečenou drůbež, do asijské kuchyně, luštěninové a rybí polévky. Balení: 40 g

Do polévek, gulášů, bramboráků a karbanátků. Balení: 80 g

Ocimum basilicum Extra kvalita, zahradní pěstování!Do italské kuchyně, na pizzu, špagety, saláty....

K přípravě dušených mas a zeleniny zejména v indické a arabské kuchyni. Balení: 40 g

Mletá vanilka se často používá jako náhrada za celé lusky vanilky, zejména v receptech, které požadují pouze malé...