Piri-Piri 30 g GREŠÍK Dobré koření
Pikantní, mírně ostré koření na maso a omáčky.
Balení: 30 g



Piri-Piri 30 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: chilli, cibule, paprika, pepř, česnek, kerblík, mořská sůl (max. 5 %)
Piri-Piri je koření pocházející z afrického kontinentu a zahrnuje různé druhy pálivých paprik, nejčastěji se však jedná o papriky druhu Capsicum frutescens. Toto koření se používá v tradiční africké kuchyni, ale také v portugalské kuchyni, kde se stalo populárním především díky portugalským osadníkům v Africe.
Piri-Piri má intenzivní a pikantní chuť a je obvykle používán k dochucení grilovaných nebo pečených jídel, jako jsou kuřecí křídla, ryby nebo steak. Může být také použit jako marináda pro maso nebo jako ingredience do omáček. V portugalské kuchyni se často používá k dochucení jídel jako je frango piri-piri (pikantní kuře) nebo camarão piri-piri (pikantní krevety).
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Do polévek, omáček, pomazánek, na zdobení takřka všech slaných pokrmů. Balení: 15 g

Ochutí a zvýrazní polévky, zejména vývary. Balení: 15 g

Do indické a čínské kuchyně, ideální na ryby, nakládanou zeleninu a houby. Balení: 30 g

Do asijských jídel, k ochucení rýže, omáček, možno je naložit do oleje, který získá pikantní chuť. Balení: 7 g

Typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Balení: 40 g

Na pečená a grilovaná masa a ryby. Balení: 50 g

Nepostradatelný v jihoamerické a thajské kuchyni jako součást pikantních omáček, též do mletého masa. Balení: 20 g

Cinnamomum verum Do svařeného vína, kompotů, masitých pokrmů v asijské kuchyni. Skořice ceylonská má mnohem jemnější chuť než běžně používaná skořice čínská. Balení: 15 g

Allium cepa Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvá cibule. Balení: 60 g

Do polévek, gulášů, bramboráků a karbanátků. Balení: 15 g

Na ochucení grilovaných a dušených mas. Balení: 40 g

Chuť je výrazně kořenná, mírně štiplavá. Použití do zeleninových a masitých jídel, zejména indonéské kuchyně. Balení: 15 g
Podobné produkty

K dochucení polévek, omáček a dušených jídel. Balení: 20 g

Na sladkovodní i mořské ryby. Balení: 30 g

Ideální do mlýnků na pepř. Osvěží vůní, chutí i barevností všechny pokrmy. Balení: 50 g

Velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas. Balení: 40 g

Řecká jemně pálivá směs na různé druhy masa připravované na roštu i pánvi. Balení: 30 g

Na steaky, pečená masa a pikantní omáčky. Balení: 40 g

Adžika je kavkazské, aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat a do masových směsí. Balení: 30 g

6 druhů koření: Bylinky do polévky, Grilovací byliny, Maďarské koření, Na špagety, Peperoncino, Provensálské koření Balení: 55 g

Do polévek, salátů, pomazánek a omáček, též pod svíčkovou.

Mírně pálivá, nasládlá směs na zeleninu. Balení: 50 g

Chuť a vůně indické kuchyně. Bez glutamanu sodného. Balení: 48 g