Piri-Piri 30 g GREŠÍK Dobré koření
Pikantní, mírně ostré koření na maso a omáčky.
Balení: 30 g
Piri-Piri 30 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: chilli, cibule, paprika, pepř, česnek, kerblík, mořská sůl (max. 5 %)
Piri-Piri je koření pocházející z afrického kontinentu a zahrnuje různé druhy pálivých paprik, nejčastěji se však jedná o papriky druhu Capsicum frutescens. Toto koření se používá v tradiční africké kuchyni, ale také v portugalské kuchyni, kde se stalo populárním především díky portugalským osadníkům v Africe.
Piri-Piri má intenzivní a pikantní chuť a je obvykle používán k dochucení grilovaných nebo pečených jídel, jako jsou kuřecí křídla, ryby nebo steak. Může být také použit jako marináda pro maso nebo jako ingredience do omáček. V portugalské kuchyni se často používá k dochucení jídel jako je frango piri-piri (pikantní kuře) nebo camarão piri-piri (pikantní krevety).
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření směsi |
---|---|
EAN: | 8595122341091 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Dodává příjemně peprně-kyselou chuť mořským rybám, masovým minutkám a pikantním omáčkám. Balení: 60 g

Na pečenou drůbež, do asijské kuchyně, luštěninové a rybí polévky. Balení: 40 g

Zvýrazňuje chuť jak sladkého, tak slaného jídla. Nepostradatelný v indické kuchyni. Špetka kardamomu výrazně ovoní...

Do salátů, majonéz, marinád, nádivek do drůbeže, omelet, též k nakládání zeleniny. Balení: 15 g

Na ochucení grilovaných a dušených mas. Balení: 40 g

Do sladkých pokrmů, na přípravu ryb a pomazánek. Balení: 30 g

Do polévek, omáček, pomazánek, na zdobení takřka všech slaných pokrmů. Balení: 15 g

Na kořenění zvěřiny, kuřete na divoko, do marinád na ryby. Balení: 30 g

Do polévek, bramborových a sýrových jídel. Balení: 15 g

Nepostradatelný v jihoamerické a thajské kuchyni jako součást pikantních omáček, též do mletého masa. Balení: 20 g
Podobné produkty

Tuniská ostrá směs na pečená masa a dušenou zeleninu. Balení: 50 g

Do polévek, do salátů a omáček, též pod svíčkovou. Balení: 40 g

K dochucení salátů a mléčných výrobků. Balení: 50 g

Pro přípravu perníků a cukroví. Balení: 40 g

Na sladkovodní i mořské ryby. Balení: 30 g

Vhodné pro všechny druhy grilovaných a pečených mas, drůbeže a ryb.Balení: 100 g

Pikantní byliny s pepřem na maso a zeleninu. Balení: 40 g

Ideální do mlýnků na pepř. Osvěží vůní, chutí i barevností všechny pokrmy. Balení: 50 g

Mírně pikantní koření na přípravu všech druhů gulášů. Balení: 60 g

Obsahuje 5 druhů koření: Bylinky s cibulkou, Na mletá masa, Paprika lahůdková maďarská mletá, Pikantní koření na...

Mírně pikantní směs na pečené brambory. Na syrové půlky či plátky brambor, není potřeba použít sůl. Balení: 60 g

Středně ostrý typ kari pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb. Balení: 50 g