Provensálské koření 15 g GREŠÍK Dobré koření
Do salátů, na drůbež, bylinné omáčky.
Balení: 15 g
Provensálské koření 15 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: tymián, bazalka, saturejka, oregáno, rozmarýn, anýz, majoránka, levandule
Provence je oblast nacházející se v jihovýchodní Francii, která je známá svou bohatou kuchyní a používáním mnoha koření a bylinek. Provensálské koření je směs těchto bylinek a koření, které se často používá v této oblasti a v celé Francii.
Tradičně se provensálské koření skládá z rozmarýnu, tymiánu, oregána, majoránky, bazalky a šalvěje, ale může také obsahovat další bylinky a koření, jako je například levandule, česnek, fenykl, rozmarýnový olej nebo sůl. Složení se může lišit podle konkrétního receptu, ale všechny varianty mají společné aroma středomořské kuchyně.
Provensálské koření se používá k dochucení různých jídel, jako jsou pečená a grilovaná masová jídla, omáčky, polévky, rizoto a zeleninová jídla. Může také být použito k dochucení oleje, octa nebo soli a vytvoření jedinečného kořenícího mixu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření směsi |
---|---|
EAN: | 8595122341275 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Balení: 40 g

Do salátů, majonéz, marinád, nádivek do drůbeže, omelet, též k nakládání zeleniny. Balení: 15 g

Ochutí a zvýrazní polévky, zejména vývary. Balení: 15 g

Do luštěninových jídel, drůbežích jídel a dušené kapusty. Balení: 30 g

K přípravě dušených mas a zeleniny zejména v indické a arabské kuchyni. Balení: 40 g

Do sladkých pokrmů, na přípravu ryb a pomazánek. Balení: 30 g

Do polévek, gulášů, bramboráků a karbanátků. Balení: 80 g

Hodí se takřka na všechny pokrmy studené i teplé kuchyně. Balení: 40 g

Typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Balení: 50 g

Illicium verum Do čínské kuchyně, pokrmů z hovězího masa, na dušené ryby. Také do perníků a likérů....

K přípravě ryb, pečených a dušených mas. Balení: 30 g

Na pečenou drůbež, ryby, do rajské omáčky a polévky, na vepřovou pečeni.
Podobné produkty

Řecká jemně pálivá směs na různé druhy masa připravované na roštu i pánvi. Balení: 30 g

Mírně pikantní směs na pečené brambory. Na syrové půlky či plátky brambor, není potřeba použít sůl. Balení: 60 g

Pro přípravu perníků a cukroví. Balení: 40 g

Adžika je kavkazské, aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat...

Opečený chléb potřete olivovým olejem a posypte Bruschettou. Balení: 30 g

Ochutí a zvýrazní chuť polévek a bílých omáček. Balení: 60 g

Do polévek, do salátů a omáček, též pod svíčkovou. Balení: 100 g

Do indických jídel, vhodný i na mořské ryby. Balení: 30 g

Pikantní, mírně ostré koření na maso a omáčky. Balení: 30 g