Provensálské koření 15 g GREŠÍK Dobré koření
Do salátů, na drůbež, bylinné omáčky.
Balení: 15 g
Provensálské koření 15 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: tymián, bazalka, saturejka, oregáno, rozmarýn, anýz, majoránka, levandule
Provence je oblast nacházející se v jihovýchodní Francii, která je známá svou bohatou kuchyní a používáním mnoha koření a bylinek. Provensálské koření je směs těchto bylinek a koření, které se často používá v této oblasti a v celé Francii.
Tradičně se provensálské koření skládá z rozmarýnu, tymiánu, oregána, majoránky, bazalky a šalvěje, ale může také obsahovat další bylinky a koření, jako je například levandule, česnek, fenykl, rozmarýnový olej nebo sůl. Složení se může lišit podle konkrétního receptu, ale všechny varianty mají společné aroma středomořské kuchyně.
Provensálské koření se používá k dochucení různých jídel, jako jsou pečená a grilovaná masová jídla, omáčky, polévky, rizoto a zeleninová jídla. Může také být použito k dochucení oleje, octa nebo soli a vytvoření jedinečného kořenícího mixu.

Doplňkové parametry
| Kategorie: | Koření směsi |
|---|---|
| EAN: | 8595122341275 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Ocimum basilicum Extra kvalita, zahradní pěstování!Do italské kuchyně, na pizzu, špagety, saláty....
Na pečenou drůbež, do asijské kuchyně, luštěninové a rybí polévky. Balení: 40 g
Mletá vanilka se často používá jako náhrada za celé lusky vanilky, zejména v receptech, které požadují pouze malé...
Do pečiva, bramborové kaše, bílé polévky, ragú. Má jemnější chuť než muškátový ořech. Balení: 30 g
Má jemnou, kořenitou chuť a vůni. Balení: 50 g
Typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Balení: 40 g
Nepostradatelný v jihoamerické a thajské kuchyni jako součást pikantních omáček, též do mletého masa. Balení: 20 g
Podobné produkty
Mírně pálivé koření vhodné na grilované či pečené kuře a krůtu. Balení: 50 g
Na steaky, pečená masa a pikantní omáčky. Balení: 40 g
Aromatické, mírně ostré kari. Čerstvě namleté se skvěle hodí k dochucení asijských jídel. Balení: 40 g
Vhodné pro všechny druhy grilovaných a pečených mas, drůbeže a ryb.Balení: 100 g
Na steaky a pečená masa. Mírně pikantní. Balení: 50 g
Aromatické, mírně pikantní kari, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže a ryb. Balení: 50 g
Ostřejší kari s paprikou, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb.Balení: 50 g
Příprava: 1 - 2 lžičky na 1 kg mouky (dle chuti). Balení: 50 g
Zelené koření bez soli a cukru na všechny druhy salátů. Promíchejte s vaší oblíbenou zálivkou. Balení: 30 g



