Garam Masala 30 g GREŠÍK Dobré koření
Do indických jídel, vhodný i na mořské ryby.
Balení: 30 g
Garam Masala 30 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: koriandr, pepř, římský kmín, skořice, citrónová kůra, hřebíček, kardamom, muškátový květ
Garam masala je kořenící směs, která se tradičně používá v indické kuchyni. Název "garam masala" pochází z hindského jazyka a znamená "horké koření". Tato směs se skládá z různých koření, v závislosti na regionálních preferencích a chutích, ale obvykle obsahuje skořici, kardamom, hřebíček, koriandr, pepř, muškátový oříšek a zázvor.
Garam masala se používá ke dochucení různých jídel, jako jsou masová a zeleninová jídla, omáčky, polévky a další indické speciality. Tato směs má výraznou a kořeněnou chuť a vůni a je obvykle přidávána na konec přípravy jídla, aby se zachovala její chuť a aroma.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Zvýrazňuje chuť jak sladkého, tak slaného jídla. Nepostradatelný v indické kuchyni. Špetka kardamomu výrazně ovoní kávu. Balení: 20 g
Má jemnou, kořenitou chuť a vůni. Balení: 50 g
Pro výrobu domácí hořčice a nakládání zeleniny a hub. Balení: 100 g
Italská a řecká kuchyně, na pizzu, těstoviny, ryby a drůbež. Balení: 20 g
Na ochucení grilovaných a dušených mas. Balení: 40 g
Do asijských jídel, k ochucení rýže, omáček, možno je naložit do oleje, který získá pikantní chuť. Balení: 7 g
Do polévek, omáček, pomazánek, na zdobení takřka všech slaných pokrmů. Balení: 15 g
Do polévek, omáček, zeleninových pokrmů a dušených mas. Balení: 100 g
Na ochucení grilovaných a dušených mas. Balení: 40 g
Nepostradatelný v jihoamerické a thajské kuchyni jako součást pikantních omáček, též do mletého masa. Balení: 20 g
Do polévek, zeleninových a bramborových jídel, bešamelových omáček a bylinkového másla. Balení: 20 g
Vhodný na pečená a dušená masa, zeleninu a polévky, slané pečivo.
Podobné produkty
Na sladkovodní i mořské ryby. Balení: 30 g
K dochucení salátů a mléčných výrobků. Balení: 50 g
Opečený chléb potřete olivovým olejem a posypte Bruschettou. Balení: 30 g
Do salátů, na drůbež, bylinné omáčky. Balení: 15 g
Řecká jemně pálivá směs na různé druhy masa připravované na roštu i pánvi. Balení: 30 g
Do polévek, do salátů a omáček, též pod svíčkovou. Balení: 100 g
Velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas. Balení: 40 g
Chuť a vůně indické kuchyně. Bez glutamanu sodného. Balení: 48 g
Aromatické, mírně ostré kari. Čerstvě namleté se skvěle hodí k dochucení asijských jídel. Balení: 40 g
Jemně pálivá směs na kuřecí maso, pokrmy asijské kuchyně. Balení: 50 g