


Na nakládání okurek, zeleniny a hub 110 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: hořčice semeno, pepř černý celý, nové koření celé, koriandr plod celý, bobkový list
Výrobek obsahuje hořčičné semeno.
Příprava: Základ nálevu tvoří 4 l vody, 1 l 8% octa, 300 - 350 g cukru (dle chuti), 150 g soli.
Svaříme, do horkého nálevu přidáme obsah obou sáčků a necháme 5 minut vařit. Naplněné sklenice zaléváme horkým nálevem. Pro větší pikantnost můžeme přidat do každé sklenice již povařené koření.
Nakládané okurky dochutíme např. cibulí, česnekem, koprem, estragonem, mrkví, křenem případně feferonkou či beraními rohy.
Nálev postačí na cca 3 - 5 kg okurek.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Pepř bílý má jemnější chuť a vůni než pepř černý. Vhodný pro bílá masa, polévky, bílé omáčky. Balení: 40 g

Do luštěninových jídel, drůbežích jídel a dušené kapusty. Balení: 30 g

Typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Balení: 50 g

Vhodný všude tam, kde se používá pepř. Je značně aromatický, ale málo peprný. Balení: 20 g

Do polévek, dušených jídel, na vaječné omelety a zapečené brambory. Balení: 15 g

Zvýrazňuje chuť jak sladkého, tak slaného jídla. Nepostradatelný v indické kuchyni. Špetka kardamomu výrazně ovoní kávu. Balení: 20 g

Hodí se takřka na všechny pokrmy studené i teplé kuchyně. Balení: 40 g

Do polévek, gulášů, bramboráků a karbanátků. Balení: 15 g

Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvý česnek. Balení: 60 g

Do polévek, omáček, zeleninových pokrmů a dušených mas. Balení: 100 g

Mletá vanilka se často používá jako náhrada za celé lusky vanilky, zejména v receptech, které požadují pouze malé množství koření. Balení: 20 g
Podobné produkty

Na těstoviny a pizzu. Balení: 30 g

Adžika je kavkazské, aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat a do masových směsí. Balení: 30 g

Pikantní, mírně ostré koření na maso a omáčky. Balení: 30 g

Ostřejší kari s paprikou, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb.Balení: 50 g

K dochucení polévek, omáček a dušených jídel. Balení: 20 g

Na steaky, pečená masa a pikantní omáčky. Balení: 40 g

Středně ostrý typ kari pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb. Balení: 50 g

Na těstoviny, omáčky. Balení: 40 g

Směs smícháme s máslem a podáváme s minutkami.