Harissa 50 g GREŠÍK Dobré koření
Tuniská ostrá směs na pečená masa a dušenou zeleninu.
Balení: 50 g
Harissa 50 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: chilli, česnek, paprika, jedlá sůl (max. 9 %), rajčatový prášek, koriandr, římský kmín
Balení: 50 g
Harissa je kořenící směs pocházející z Tuniska, která se používá k ochucení různých jídel, zejména v severoafrické a středomořské kuchyni. Tato směs se vyrábí z červených paprik, česneku, kmínu, koriandru, kmínu, papriky, soli a olivového oleje.
Harissa má výraznou, pikantní a kořeněnou chuť a vůni a může být použita jako marináda pro maso, ryby nebo zeleninu, jako dochucovadlo do omáček a polévek nebo jako dip k chlebu. Harissa se také často používá k přípravě tradičních tuniských jídel, jako je například kuskus.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření směsi |
---|---|
EAN: | 8595122340698 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Do pečiva, bramborové kaše, bílé polévky, ragú. Má jemnější chuť než muškátový ořech. Balení: 30 g

Illicium verum Do čínské kuchyně, pokrmů z hovězího masa, na dušené ryby. Také do perníků a likérů....

Má jemnou, kořenitou chuť a vůni. Balení: 50 g

Ochutí a zvýrazní polévky, zejména vývary. Balení: 15 g

K přípravě ryb, pečených a dušených mas. Balení: 30 g

Do pečiva, bramborové kaše, bílé polévky, ragú. Balení: 3 ks

Dodává příjemně peprně-kyselou chuť mořským rybám, masovým minutkám a pikantním omáčkám. Balení: 60 g

Do indické a čínské kuchyně, ideální na ryby, nakládanou zeleninu a houby. Balení: 30 g

Laurus nobilis Do polévek a omáček, zejména smetanových a rajské, též k nakládání hub a zeleniny. Balení: 10 g

Na přípravu koprové omáčky, kulajdy a zelných salátů, též na zavařování. Balení: 20 g

Vhodný na pečená a dušená masa, zeleninu a polévky, slané pečivo.
Podobné produkty

Do indických jídel, vhodný i na mořské ryby. Balení: 30 g

6 druhů koření: Bylinky do polévky, Grilovací byliny, Maďarské koření, Na špagety, Peperoncino, Provensálské koření...

Adžika je kavkazské, aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat...

Mírně pikantní směs na pečené brambory. Na syrové půlky či plátky brambor, není potřeba použít sůl. Balení: 60 g

Pro přípravu perníků a cukroví. Balení: 40 g

Mírně pálivá, nasládlá směs na zeleninu. Balení: 50 g

Mírně pikantní koření na přípravu všech druhů gulášů. Balení: 60 g

Do salátů, na drůbež, bylinné omáčky. Balení: 15 g

Směs smícháme s máslem a podáváme s minutkami. K dochucení majonézy, polévek, omáček a salátů. Balení: 30 g

Do polévek, do salátů a omáček, též pod svíčkovou. Balení: 40 g

Pikantní byliny s pepřem na maso a zeleninu. Balení: 40 g