Harissa 50 g GREŠÍK Dobré koření
Tuniská ostrá směs na pečená masa a dušenou zeleninu.
Balení: 50 g
Harissa 50 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: chilli, česnek, paprika, jedlá sůl (max. 9 %), rajčatový prášek, koriandr, římský kmín
Balení: 50 g
Harissa je kořenící směs pocházející z Tuniska, která se používá k ochucení různých jídel, zejména v severoafrické a středomořské kuchyni. Tato směs se vyrábí z červených paprik, česneku, kmínu, koriandru, kmínu, papriky, soli a olivového oleje.
Harissa má výraznou, pikantní a kořeněnou chuť a vůni a může být použita jako marináda pro maso, ryby nebo zeleninu, jako dochucovadlo do omáček a polévek nebo jako dip k chlebu. Harissa se také často používá k přípravě tradičních tuniských jídel, jako je například kuskus.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření směsy |
---|---|
EAN: | 8595122340698 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Do salátů, majonéz, marinád, nádivek do drůbeže, omelet, též k nakládání zeleniny. Balení: 15 g

Má jemnou, kořenitou chuť a vůni. Užívá se v asijských kuchyních do omáček a vařené rýže, kterou zbarví krásně do...

Pro pikantní omáčky a pečená či dušená masa. Balení: 40 g

Zvýrazňuje chuť jak sladkého, tak slaného jídla. Do pečiva, asijské kuchyně. Výborný do kávy. Balení: 15 g

Pro výrobu domácí hořčice a nakládání zeleniny a hub. Balení: 100 g

Laurus nobilis Do polévek a omáček, zejména smetanových a rajské, též k nakládání hub a zeleniny. Balení: 10 g

Do polévek, gulášů, bramboráků a karbanátků. Balení: 80 g

Dodává příjemně peprně-kyselou chuť mořským rybám, masovým minutkám a pikantním omáčkám. Balení: 60 g

Na přípravu koprové omáčky, kulajdy a zelných salátů, též na zavařování. Balení: 20 g

Mletá vanilka se často používá jako náhrada za celé lusky vanilky, zejména v receptech, které požadují pouze malé...

Do asijských jídel, k ochucení rýže, omáček, možno je naložit do oleje, který získá pikantní chuť. Balení: 7 g

Na veškerá sladká jídla, v asijské kuchyni i na maso. Balení: 50 g
Podobné produkty

Bulharské koření vhodné do mletých mas, zapékané zeleniny a masa, do slaných pomazánek.

Chuť a vůně indické kuchyně. Bez glutamanu sodného. Balení: 48 g

Příprava: 1 - 2 lžičky na 1 kg mouky (dle chuti). Balení: 50 g

K dochucení salátů a mléčných výrobků. Balení: 50 g

Obsahuje 5 druhů koření: Bylinky s cibulkou, Na mletá masa, Paprika lahůdková maďarská mletá, Pikantní koření na...

Velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas....

Pikantní byliny s pepřem na maso a zeleninu. Balení: 40 g

Jemně pálivá směs na kuřecí maso, pokrmy asijské kuchyně. Balení: 50 g

Do polévek, do salátů a omáček, též pod svíčkovou. Balení: 40 g

Mírně pikantní směs na pečené brambory. Na syrové půlky či plátky brambor, není potřeba použít sůl. Balení: 60 g

Středně ostrý typ kari pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb. Balení: 50 g