Vanilka mletá 20 g GREŠÍK Dobré koření
Mletá vanilka se často používá jako náhrada za celé lusky vanilky, zejména v receptech, které požadují pouze malé množství koření.
Balení: 20 g



Vanilka mletá 20 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: plod vanilkovníku plocholistého
Mletá vanilka je koření, které se získává z lusků vanilky, které jsou rozemlety na jemný prášek. Je to často používané koření v cukrářské a pekařské kuchyni pro dochucení dortů, zákusků, cukrovinek, zmrzliny a dalších sladkých pokrmů.
Mletá vanilka má sladkou a jemnou chuť a vůni, která pochází z vanilinu, aromatické látky obsažené v luscích vanilky. Mletá vanilka se často používá jako náhrada za celé lusky vanilky, zejména v receptech, které požadují pouze malé množství koření.
Do sladkého pečiva, krémů, kaší a dezertů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Směs smícháme s máslem a podáváme s minutkami.

Bulharské koření vhodné do mletých mas, zapékané zeleniny a masa, do slaných pomazánek.

Příprava: 1 - 2 lžičky na 1 kg mouky (dle chuti). Balení: 50 g

Adžika je kavkazské, aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat a do masových směsí. Balení: 30 g

Tuniská ostrá směs na pečená masa a dušenou zeleninu. Balení: 50 g

Na těstoviny, omáčky. Balení: 40 g

Pikantní byliny s pepřem na maso a zeleninu. Balení: 40 g

Vhodné pro všechny druhy grilovaných a pečených mas, drůbeže a ryb. Balení: 40 g
Podobné produkty

Pepř bílý má jemnější chuť a vůni než pepř černý. Vhodný pro bílá masa, polévky, bílé omáčky. Balení: 40 g

Vhodný všude tam, kde se používá pepř. Je značně aromatický, ale málo peprný. Balení: 20 g

Cinnamomum verum Do svařeného vína, kompotů, masitých pokrmů v asijské kuchyni. Skořice ceylonská má mnohem jemnější chuť než běžně používaná skořice čínská. Balení: 15 g

Do polévek, bramborových a sýrových jídel. Balení: 15 g

Do sladkých pokrmů, na přípravu ryb a pomazánek. Balení: 30 g

Vhodný na pečená a dušená masa, zeleninu a polévky, slané pečivo.

Do polévek, omáček, zeleninových pokrmů a dušených mas. Balení: 100 g

Do pečiva, bramborové kaše, bílé polévky, ragú. Má jemnější chuť než muškátový ořech. Balení: 30 g

Do asijských jídel, k ochucení rýže, omáček, možno je naložit do oleje, který získá pikantní chuť. Balení: 7 g

Nepostradatelný v jihoamerické a thajské kuchyni jako součást pikantních omáček, též do mletého masa. Balení: 20 g

Italská a řecká kuchyně, na pizzu, těstoviny, ryby a drůbež. Balení: 20 g

Hodí se takřka na všechny pokrmy studené i teplé kuchyně. Balení: 40 g