Piri-Piri 30 g GREŠÍK Dobré koření
Pikantní, mírně ostré koření na maso a omáčky.
Balení: 30 g
Piri-Piri 30 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: chilli, cibule, paprika, pepř, česnek, kerblík, mořská sůl (max. 5 %)
Piri-Piri je koření pocházející z afrického kontinentu a zahrnuje různé druhy pálivých paprik, nejčastěji se však jedná o papriky druhu Capsicum frutescens. Toto koření se používá v tradiční africké kuchyni, ale také v portugalské kuchyni, kde se stalo populárním především díky portugalským osadníkům v Africe.
Piri-Piri má intenzivní a pikantní chuť a je obvykle používán k dochucení grilovaných nebo pečených jídel, jako jsou kuřecí křídla, ryby nebo steak. Může být také použit jako marináda pro maso nebo jako ingredience do omáček. V portugalské kuchyni se často používá k dochucení jídel jako je frango piri-piri (pikantní kuře) nebo camarão piri-piri (pikantní krevety).

Doplňkové parametry
| Kategorie: | Koření směsi |
|---|---|
| EAN: | 8595122341091 |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvý česnek. Balení: 30 g
Mletá vanilka se často používá jako náhrada za celé lusky vanilky, zejména v receptech, které požadují pouze malé...
Typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Balení: 40 g
Na veškerá sladká jídla, v asijské kuchyni i na maso. Balení: 50 g
Pro výrobu domácí hořčice a nakládání zeleniny a hub. Balení: 100 g
Do omáček, polévek, při marinování masa a ryb, k nakládání hub a zeleniny. Balení: 30 g
Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvá cibule. Balení: 30 g
Na pečenou drůbež, ryby, do rajské omáčky a polévky, na vepřovou pečeni.
Velmi jemná chuť a vůně. Vhodný na ryby, zeleninové saláty, do omáček a na všechna masa. Balení: 25 g
Podobné produkty
K dochucení salátů a mléčných výrobků. Balení: 50 g
Ostřejší kari s paprikou, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb.Balení: 50 g
Řecká jemně pálivá směs na různé druhy masa připravované na roštu i pánvi. Balení: 30 g
Do salátů, na drůbež, bylinné omáčky. Balení: 15 g
Ideální do mlýnků na pepř. Osvěží vůní, chutí i barevností všechny pokrmy. Balení: 50 g
Pikantní byliny s pepřem na maso a zeleninu. Balení: 40 g
Na steaky a pečená masa. Mírně pikantní. Balení: 50 g
Středně ostrý typ kari pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb. Balení: 50 g
Mírně pikantní směs na pečené brambory. Na syrové půlky či plátky brambor, není potřeba použít sůl. Balení: 60 g



