Piri-Piri 30 g GREŠÍK Dobré koření
Pikantní, mírně ostré koření na maso a omáčky.
Balení: 30 g
Piri-Piri 30 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: chilli, cibule, paprika, pepř, česnek, kerblík, mořská sůl (max. 5 %)
Piri-Piri je koření pocházející z afrického kontinentu a zahrnuje různé druhy pálivých paprik, nejčastěji se však jedná o papriky druhu Capsicum frutescens. Toto koření se používá v tradiční africké kuchyni, ale také v portugalské kuchyni, kde se stalo populárním především díky portugalským osadníkům v Africe.
Piri-Piri má intenzivní a pikantní chuť a je obvykle používán k dochucení grilovaných nebo pečených jídel, jako jsou kuřecí křídla, ryby nebo steak. Může být také použit jako marináda pro maso nebo jako ingredience do omáček. V portugalské kuchyni se často používá k dochucení jídel jako je frango piri-piri (pikantní kuře) nebo camarão piri-piri (pikantní krevety).
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření směsy |
---|---|
EAN: | 8595122341091 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Na pečenou drůbež, do asijské kuchyně, luštěninové a rybí polévky. Balení: 40 g

Hodí se takřka na všechny pokrmy studené i teplé kuchyně. Balení: 40 g

Při pečení sušenek, chleba i jiného pečiva. Také do indických polévek a dušených pokrmů. Balení: 30 g

Do luštěninových jídel, drůbežích jídel a dušené kapusty. Balení: 30 g

Do indické a čínské kuchyně, ideální na ryby, nakládanou zeleninu a houby. Balení: 30 g

Cinnamomum verum Do svařeného vína, kompotů, masitých pokrmů v asijské kuchyni. Skořice ceylonská má mnohem jemnější...

Země původu: provincie Kampot (Kambodža)

Na ochucení grilovaných a dušených mas. Balení: 40 g

Pro pikantní omáčky a pečená či dušená masa. Balení: 40 g

Vhodný všude tam, kde se používá pepř. Je značně aromatický, ale málo peprný. Balení: 20 g

Typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Balení: 40 g
Podobné produkty

Pro přípravu perníků a cukroví. Balení: 40 g

Velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas....

Příprava: 1 - 2 lžičky na 1 kg mouky (dle chuti). Balení: 50 g

Bulharské koření vhodné do mletých mas, zapékané zeleniny a masa, do slaných pomazánek.

Směs smícháme s máslem a podáváme s minutkami. K dochucení majonézy, polévek, omáček a salátů. Balení: 30 g

Ostřejší kari s paprikou, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb.Balení: 50 g

Na sladkovodní i mořské ryby. Balení: 30 g

Řecká jemně pálivá směs na různé druhy masa připravované na roštu i pánvi. Balení: 30 g

Mírně pálivé koření vhodné na grilované či pečené kuře a krůtu. Balení: 50 g