Anýz plod celý 30 g GREŠÍK Dobré koření
Při pečení sušenek, chleba i jiného pečiva. Také do indických polévek a dušených pokrmů.
Balení: 30 g
Anýz plod celý 30 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: plod anýzu vonného
Anýzová semena se používají jako koření v kuchyni po celém světě, zejména v Evropě, Asii a Latinské Americe. Jsou oblíbeným přísadou do cukrovinek, pečiva, likérů, kořeněných čajů a dalších nápojů. Anýzové semena jsou také využívány v tradiční medicíně, zejména k léčbě trávicích problémů, jako jsou nadýmání, zvracení, průjem a křeče v břiše.
V anýzu se nachází množství látek, jako jsou anethol, estragol, fenchen a další, které mu dávají charakteristickou chuť a aroma a také mají protizánětlivé, antibakteriální a antioxidační účinky.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření jednodruhové |
---|---|
EAN: | 8595122343545 |
Položka byla vyprodána… |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Mírně pikantní směs na pečené brambory. Na syrové půlky či plátky brambor, není potřeba použít sůl. Balení: 60 g

Pro přípravu perníků a cukroví. Balení: 40 g

Příprava: 1 - 2 lžičky na 1 kg mouky (dle chuti). Balení: 50 g

Do salátů, na drůbež, bylinné omáčky. Balení: 15 g

Ideální do mlýnků na pepř. Osvěží vůní, chutí i barevností všechny pokrmy. Balení: 50 g

Aromatické, mírně ostré kari. Čerstvě namleté se skvěle hodí k dochucení asijských jídel. Balení: 40 g

Tuniská ostrá směs na pečená masa a dušenou zeleninu. Balení: 50 g

Řecká jemně pálivá směs na různé druhy masa připravované na roštu i pánvi. Balení: 30 g

Bulharské koření vhodné do mletých mas, zapékané zeleniny a masa, do slaných pomazánek.

Pikantní byliny s pepřem na maso a zeleninu. Balení: 40 g

Do polévek, do salátů a omáček, též pod svíčkovou. Balení: 40 g
Podobné produkty

Do omáček, polévek, při marinování masa a ryb, k nakládání hub a zeleniny. Balení: 30 g

Do polévek, omáček, zeleninových pokrmů a dušených mas. Balení: 100 g

Do asijských jídel, k ochucení rýže, omáček, možno je naložit do oleje, který získá pikantní chuť. Balení: 7 g

Nepostradatelný v jihoamerické a thajské kuchyni jako součást pikantních omáček, též do mletého masa. Balení: 20 g

Na pečenou drůbež, do asijské kuchyně, luštěninové a rybí polévky. Balení: 40 g

Italská a řecká kuchyně, na pizzu, těstoviny, ryby a drůbež. Balení: 20 g

Ocimum basilicum Extra kvalita, zahradní pěstování!Do italské kuchyně, na pizzu, špagety, saláty....

Zvýrazňuje chuť jak sladkého, tak slaného jídla. Nepostradatelný v indické kuchyni. Špetka kardamomu výrazně ovoní...

Do polévek, bramborových a sýrových jídel. Balení: 15 g

Do sladkých pokrmů, na přípravu ryb a pomazánek. Balení: 30 g