Anýz plod celý 30 g GREŠÍK Dobré koření
Při pečení sušenek, chleba i jiného pečiva. Také do indických polévek a dušených pokrmů.
Balení: 30 g
Anýz plod celý 30 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: plod anýzu vonného
Anýzová semena se používají jako koření v kuchyni po celém světě, zejména v Evropě, Asii a Latinské Americe. Jsou oblíbeným přísadou do cukrovinek, pečiva, likérů, kořeněných čajů a dalších nápojů. Anýzové semena jsou také využívány v tradiční medicíně, zejména k léčbě trávicích problémů, jako jsou nadýmání, zvracení, průjem a křeče v břiše.
V anýzu se nachází množství látek, jako jsou anethol, estragol, fenchen a další, které mu dávají charakteristickou chuť a aroma a také mají protizánětlivé, antibakteriální a antioxidační účinky.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření jednodruhové |
---|---|
EAN: | 8595122343545 |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Příprava: 1 - 2 lžičky na 1 kg mouky (dle chuti). Balení: 50 g

Opečený chléb potřete olivovým olejem a posypte Bruschettou. Balení: 30 g

Adžika je kavkazské, aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat...

Středně ostrý typ kari pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb. Balení: 50 g

Mírně pálivá, nasládlá směs na zeleninu. Balení: 50 g

Aromatické, mírně pikantní kari, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže a ryb. Balení: 50 g

Do polévek, do salátů a omáček, též pod svíčkovou. Balení: 40 g

Řecká jemně pálivá směs na různé druhy masa připravované na roštu i pánvi. Balení: 30 g

K dochucení salátů a mléčných výrobků. Balení: 50 g

Vhodné pro všechny druhy grilovaných a pečených mas, drůbeže a ryb.Balení: 100 g

Obsahuje 5 druhů koření: Bylinky s cibulkou, Na mletá masa, Paprika lahůdková maďarská mletá, Pikantní koření na...

Ochutí a zvýrazní chuť polévek a bílých omáček. Balení: 60 g
Podobné produkty

Na pečenou drůbež, ryby, do rajské omáčky a polévky, na vepřovou pečeni.

Na ochucení grilovaných a dušených mas. Balení: 40 g

Do kompotů, kečupů a nakládané zeleniny, pár kousků též do vařené rýže. Balení: 20 g

Typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Balení: 50 g

Na veškerá sladká jídla, v asijské kuchyni i na maso. Balení: 50 g

Na pečenou drůbež, do asijské kuchyně, luštěninové a rybí polévky. Balení: 40 g

Do salátů, majonéz, marinád, nádivek do drůbeže, omelet, též k nakládání zeleniny. Balení: 15 g

Pepř bílý má jemnější chuť a vůni než pepř černý. Vhodný pro bílá masa, polévky, bílé omáčky. Balení: 40 g

Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvý česnek. Balení: 30 g