Adžika 30 g GREŠÍK Dobré koření
Adžika je kavkazské, aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat a do masových směsí.
Balení: 30 g
Složení: paprika, koriandr, kopr, jedlá sůl (max. 13 %), česnek, bazalka, pískavice, máta, bobkový list, majoránka, celer, petržel, saturejka, chilli
Výrobek obsahuje celer.
Adžika je kořeněná papriková omáčka, která pochází z Kavkazu a získala popularitu po celém světě. Adžika je tradičně vyrobená z červených paprik, česneku, soli, koření a bylinek, jako jsou koriandr, kmín a petrželka. Existuje mnoho variant adžiky, přičemž některé jsou mírné a jiné velmi pálivé.
Adžika se používá jako koření k různým pokrmům, jako jsou masová jídla, omáčky, sýry, marinády a saláty. Také se používá jako samostatný příloha ke grilovanému nebo pečenému masu.
Adžika má mnoho zdravotních výhod, protože obsahuje antioxidanty a vitamíny. Například papriky jsou bohaté na vitamín C a kapsaicin, což může pomoci snížit riziko srdečních onemocnění, zlepšit trávení a podpořit imunitu. Adžika také obsahuje česnek, který může pomoci snížit krevní tlak a cholesterol a zlepšit kardiovaskulární zdraví.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření směsi |
---|---|
EAN: | 8595122341329 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Na pečená a grilovaná masa a ryby. Balení: 50 g

Do salátů, majonéz, marinád, nádivek do drůbeže, omelet, též k nakládání zeleniny. Balení: 15 g

Allium cepa Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvá cibule. Balení: 60 g

Pro pikantní omáčky a pečená či dušená masa. Balení: 40 g

Laurus nobilis Do polévek a omáček, zejména smetanových a rajské, též k nakládání hub a zeleniny. Balení: 10 g

Pepř bílý má jemnější chuť a vůni než pepř černý. Vhodný pro bílá masa, polévky, bílé omáčky. Balení: 40 g

Na pečenou drůbež, do asijské kuchyně, luštěninové a rybí polévky. Balení: 40 g

Do polévek, dušených jídel, na vaječné omelety a zapečené brambory. Balení: 15 g

K přípravě dušených mas a zeleniny zejména v indické a arabské kuchyni. Balení: 40 g

Do kompotů, kečupů a nakládané zeleniny, pár kousků též do vařené rýže. Balení: 20 g

Na pečenou drůbež, ryby, do rajské omáčky a polévky, na vepřovou pečeni.

Do polévek, gulášů, bramboráků a karbanátků. Balení: 80 g
Podobné produkty

Jemně pálivá směs na kuřecí maso, pokrmy asijské kuchyně. Balení: 50 g

Mírně pikantní koření na přípravu všech druhů gulášů. Balení: 60 g

Pikantní byliny s pepřem na maso a zeleninu. Balení: 40 g

Do indických jídel, vhodný i na mořské ryby. Balení: 30 g

Bulharské koření vhodné do mletých mas, zapékané zeleniny a masa, do slaných pomazánek.

Mírně pálivá, nasládlá směs na zeleninu. Balení: 50 g

Řecká jemně pálivá směs na různé druhy masa připravované na roštu i pánvi. Balení: 30 g