Adžika 30 g GREŠÍK Dobré koření
Adžika je kavkazské, aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat a do masových směsí.
Balení: 30 g
Složení: paprika, koriandr, kopr, jedlá sůl (max. 13 %), česnek, bazalka, pískavice, máta, bobkový list, majoránka, celer, petržel, saturejka, chilli
Výrobek obsahuje celer.
Adžika je kořeněná papriková omáčka, která pochází z Kavkazu a získala popularitu po celém světě. Adžika je tradičně vyrobená z červených paprik, česneku, soli, koření a bylinek, jako jsou koriandr, kmín a petrželka. Existuje mnoho variant adžiky, přičemž některé jsou mírné a jiné velmi pálivé.
Adžika se používá jako koření k různým pokrmům, jako jsou masová jídla, omáčky, sýry, marinády a saláty. Také se používá jako samostatný příloha ke grilovanému nebo pečenému masu.
Adžika má mnoho zdravotních výhod, protože obsahuje antioxidanty a vitamíny. Například papriky jsou bohaté na vitamín C a kapsaicin, což může pomoci snížit riziko srdečních onemocnění, zlepšit trávení a podpořit imunitu. Adžika také obsahuje česnek, který může pomoci snížit krevní tlak a cholesterol a zlepšit kardiovaskulární zdraví.

Doplňkové parametry
| Kategorie: | Koření směsi |
|---|---|
| EAN: | 8595122341329 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Do asijských jídel, k ochucení rýže, omáček, možno je naložit do oleje, který získá pikantní chuť. Balení: 7 g
Na pečenou drůbež, do asijské kuchyně, luštěninové a rybí polévky. Balení: 40 g
Vhodný na pečená a dušená masa, zeleninu a polévky, slané pečivo.
Do pečiva, bramborové kaše, bílé polévky, ragú. Má jemnější chuť než muškátový ořech. Balení: 30 g
Allium cepa Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvá cibule. Balení: 60 g
Do polévek, gulášů, bramboráků a karbanátků. Balení: 80 g
Do mexické, indické a arabské kuchyně. Před použitím je vhodné kmín opražit. Chuť římského kmínu je výrazná,...
Zvýrazňuje chuť jak sladkého, tak slaného jídla. Nepostradatelný v indické kuchyni. Špetka kardamomu výrazně ovoní...
Při pečení sušenek, chleba i jiného pečiva. Také do indických polévek a dušených pokrmů. Balení: 30 g
Typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Balení: 40 g
Podobné produkty
Na steaky, pečená masa a pikantní omáčky. Balení: 40 g
K dochucení salátů a mléčných výrobků. Balení: 50 g
Vhodné pro všechny druhy grilovaných a pečených mas, drůbeže a ryb.Balení: 100 g
Směs smícháme s máslem a podáváme s minutkami. K dochucení majonézy, polévek, omáček a salátů. Balení: 30 g
Do polévek, do salátů a omáček, též pod svíčkovou. Balení: 1 kg
Ostřejší kari s paprikou, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb.Balení: 50 g
Řecká jemně pálivá směs na různé druhy masa připravované na roštu i pánvi. Balení: 30 g
Středně ostrý typ kari pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb. Balení: 50 g



