Adžika 30 g GREŠÍK Dobré koření
Adžika je kavkazské, aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat a do masových směsí.
Balení: 30 g
Složení: paprika, koriandr, kopr, jedlá sůl (max. 13 %), česnek, bazalka, pískavice, máta, bobkový list, majoránka, celer, petržel, saturejka, chilli
Výrobek obsahuje celer.
Adžika je kořeněná papriková omáčka, která pochází z Kavkazu a získala popularitu po celém světě. Adžika je tradičně vyrobená z červených paprik, česneku, soli, koření a bylinek, jako jsou koriandr, kmín a petrželka. Existuje mnoho variant adžiky, přičemž některé jsou mírné a jiné velmi pálivé.
Adžika se používá jako koření k různým pokrmům, jako jsou masová jídla, omáčky, sýry, marinády a saláty. Také se používá jako samostatný příloha ke grilovanému nebo pečenému masu.
Adžika má mnoho zdravotních výhod, protože obsahuje antioxidanty a vitamíny. Například papriky jsou bohaté na vitamín C a kapsaicin, což může pomoci snížit riziko srdečních onemocnění, zlepšit trávení a podpořit imunitu. Adžika také obsahuje česnek, který může pomoci snížit krevní tlak a cholesterol a zlepšit kardiovaskulární zdraví.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření směsi |
---|---|
EAN: | 8595122341329 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Do polévek, gulášů, bramboráků a karbanátků. Balení: 15 g

Pro výrobu domácí hořčice a nakládání zeleniny a hub. Balení: 100 g

Na veškerá sladká jídla, v asijské kuchyni i na maso. Balení: 50 g

K přípravě dušených mas a zeleniny zejména v indické a arabské kuchyni. Balení: 40 g

Dodává příjemně peprně-kyselou chuť mořským rybám, masovým minutkám a pikantním omáčkám. Balení: 60 g

Illicium verum Do čínské kuchyně, pokrmů z hovězího masa, na dušené ryby. Také do perníků a likérů....

Vhodný na pečená a dušená masa, zeleninu a polévky, slané pečivo.

Ochutí a zvýrazní polévky, zejména vývary. Balení: 15 g

Pro pikantní omáčky a pečená či dušená masa. Balení: 40 g
Podobné produkty

Aromatické, mírně ostré kari. Čerstvě namleté se skvěle hodí k dochucení asijských jídel. Balení: 40 g

Vhodné pro všechny druhy grilovaných a pečených mas, drůbeže a ryb. Balení: 40 g

Středně ostrý typ kari pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb. Balení: 50 g

Mírně pikantní směs na pečené brambory. Na syrové půlky či plátky brambor, není potřeba použít sůl. Balení: 60 g

Velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas....

Na steaky, pečená masa a pikantní omáčky. Balení: 40 g

Vhodné pro všechny druhy grilovaných a pečených mas, drůbeže a ryb.Balení: 100 g

K dochucení polévek, omáček a dušených jídel. Balení: 20 g

Směs smícháme s máslem a podáváme s minutkami. K dochucení majonézy, polévek, omáček a salátů. Balení: 30 g

Do polévek, do salátů a omáček, též pod svíčkovou. Balení: 40 g

Ochutí a zvýrazní chuť polévek a bílých omáček. Balení: 60 g

Pro přípravu perníků a cukroví. Balení: 40 g