Bazalka 20 g GREŠÍK Dobré koření
Ocimum basilicum
Extra kvalita, zahradní pěstování!
Do italské kuchyně, na pizzu, špagety, saláty. Vhodná do fazolí a omáček.
Balení: 20 g
Bazalka 20 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: bazalka nať drhnutá
Listy bazalky jsou nejčastěji používány jako koření a jsou oblíbenou přísadou do různých jídel, zejména v italské kuchyni, jako je pesto nebo těstoviny s rajčaty a bazalkou. Bazalka se také používá v thajské a vietnamské kuchyni, jako koření do polévek, salátů a různých pokrmů.
Bazalka obsahuje mnoho užitečných látek, jako jsou vitamin K, vitamin C, hořčík, železo a mnoho dalších antioxidantů. V tradiční medicíně se také používá k léčbě různých zdravotních problémů, včetně bolesti hlavy, průjmů, plynatosti a trávicích obtíží.

Doplňkové parametry
| Kategorie: | Koření jednodruhové |
|---|---|
| EAN: | 8595122341008 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Pikantní byliny s pepřem na maso a zeleninu. Balení: 40 g
Vhodné pro všechny druhy grilovaných a pečených mas, drůbeže a ryb.Balení: 100 g
Bulharské koření vhodné do mletých mas, zapékané zeleniny a masa, do slaných pomazánek.
K dochucení salátů a mléčných výrobků. Balení: 50 g
Chuť a vůně indické kuchyně. Bez glutamanu sodného. Balení: 48 g
Příprava: 1 - 2 lžičky na 1 kg mouky (dle chuti). Balení: 50 g
Ideální do mlýnků na pepř. Osvěží vůní, chutí i barevností všechny pokrmy. Balení: 50 g
Na steaky, pečená masa a pikantní omáčky. Balení: 40 g
Podobné produkty
Na přípravu koprové omáčky, kulajdy a zelných salátů, též na zavařování. Balení: 20 g
Do polévek, omáček, pomazánek, na zdobení takřka všech slaných pokrmů. Balení: 15 g
Do pečiva, bramborové kaše, bílé polévky, ragú. Má jemnější chuť než muškátový ořech. Balení: 30 g
Do kompotů, kečupů a nakládané zeleniny, pár kousků též do vařené rýže. Balení: 20 g
Do polévek, gulášů, bramboráků a karbanátků. Balení: 80 g
Do asijských jídel, k ochucení rýže, omáček, možno je naložit do oleje, který získá pikantní chuť. Balení: 7 g
Zvýrazňuje chuť jak sladkého, tak slaného jídla. Do pečiva, asijské kuchyně. Výborný do kávy. Balení: 15 g
Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvá cibule. Balení: 30 g
Na pečenou drůbež, ryby, do rajské omáčky a polévky, na vepřovou pečeni.
Do indické a čínské kuchyně, ideální na ryby, nakládanou zeleninu a houby. Balení: 30 g



