Muškátový květ mletý 20 g GREŠÍK Dobré koření
Do pečiva, bramborové kaše, bílé polévky, ragú. Má jemnější chuť než muškátový ořech.
Balení: 30 g
Muškátový květ mletý 20 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: mníšek muškátovníku vonného
Myristica fragrans
Muškátový květ (neboli muškátový oříšek) je aromatické koření, které se získává ze semen stromu Myristica fragrans, který je původem z Indonésie. Muškátový květ má velmi charakteristickou, sladkou a kořeněnou chuť a vůni a je často používán jako koření při přípravě pokrmů.
Muškátový květ se používá k ochucení masových jídel, jako jsou hovězí nebo vepřové maso, ale také se používá k dochucení omáček, polévek, zeleniny, pečiva a nápojů. Například svařené víno nebo grog.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření jednodruhové |
---|---|
EAN: | 8595122340605 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

K dochucení polévek, omáček a dušených jídel. Balení: 20 g

Ostřejší kari s paprikou, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb.Balení: 50 g

Aromatické, mírně pikantní kari, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže a ryb. Balení: 50 g

Směs smícháme s máslem a podáváme s minutkami. K dochucení majonézy, polévek, omáček a salátů. Balení: 30 g

Chuť a vůně indické kuchyně. Bez glutamanu sodného. Balení: 48 g

Mírně pikantní koření na přípravu všech druhů gulášů. Balení: 60 g

Na steaky a pečená masa. Mírně pikantní. Balení: 50 g

Aromatické, mírně ostré kari. Čerstvě namleté se skvěle hodí k dochucení asijských jídel. Balení: 40 g

Adžika je kavkazské, aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat...

Příprava: 1 - 2 lžičky na 1 kg mouky (dle chuti). Balení: 50 g

Středně ostrý typ kari pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb. Balení: 50 g
Podobné produkty

Laurus nobilis Do polévek a omáček, zejména smetanových a rajské, též k nakládání hub a zeleniny. Balení: 10 g

Do polévek, gulášů, bramboráků a karbanátků. Balení: 15 g

Má jemnou, kořenitou chuť a vůni. Balení: 50 g

Pro pikantní omáčky a pečená či dušená masa. Balení: 40 g

Do kompotů, kečupů a nakládané zeleniny, pár kousků též do vařené rýže. Balení: 20 g

Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvá cibule. Balení: 30 g

Do asijských jídel, k ochucení rýže, omáček, možno je naložit do oleje, který získá pikantní chuť. Balení: 7 g

Pro výrobu domácí hořčice a nakládání zeleniny a hub. Balení: 100 g

Do polévek, omáček, zeleninových pokrmů a dušených mas. Balení: 100 g

Italská a řecká kuchyně, na pizzu, těstoviny, ryby a drůbež. Balení: 20 g

Ocimum basilicum Extra kvalita, zahradní pěstování!Do italské kuchyně, na pizzu, špagety, saláty....

Do polévek, zeleninových a bramborových jídel, bešamelových omáček a bylinkového másla. Balení: 20 g