Muškátový květ mletý 20 g GREŠÍK Dobré koření
Do pečiva, bramborové kaše, bílé polévky, ragú. Má jemnější chuť než muškátový ořech.
Balení: 30 g
Muškátový květ mletý 20 g GREŠÍK Dobré koření
Složení: mníšek muškátovníku vonného
Myristica fragrans
Muškátový květ (neboli muškátový oříšek) je aromatické koření, které se získává ze semen stromu Myristica fragrans, který je původem z Indonésie. Muškátový květ má velmi charakteristickou, sladkou a kořeněnou chuť a vůni a je často používán jako koření při přípravě pokrmů.
Muškátový květ se používá k ochucení masových jídel, jako jsou hovězí nebo vepřové maso, ale také se používá k dochucení omáček, polévek, zeleniny, pečiva a nápojů. Například svařené víno nebo grog.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření jednodruhové |
---|---|
EAN: | 8595122340605 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Pikantní, mírně ostré koření na maso a omáčky. Balení: 30 g

Mírně pikantní směs na pečené brambory. Na syrové půlky či plátky brambor, není potřeba použít sůl. Balení: 60 g

Aromatické, mírně ostré kari. Čerstvě namleté se skvěle hodí k dochucení asijských jídel. Balení: 40 g

Obsahuje 5 druhů koření: Bylinky s cibulkou, Na mletá masa, Paprika lahůdková maďarská mletá, Pikantní koření na...

Pro přípravu perníků a cukroví. Balení: 40 g

Mírně pálivá, nasládlá směs na zeleninu. Balení: 50 g

Řecká jemně pálivá směs na různé druhy masa připravované na roštu i pánvi. Balení: 30 g

Adžika je kavkazské, aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat...

Velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas....

Na steaky, pečená masa a pikantní omáčky. Balení: 40 g

Směs smícháme s máslem a podáváme s minutkami. K dochucení majonézy, polévek, omáček a salátů. Balení: 30 g

Vhodné pro všechny druhy grilovaných a pečených mas, drůbeže a ryb. Balení: 40 g
Podobné produkty

Do polévek, omáček, pomazánek, na zdobení takřka všech slaných pokrmů. Balení: 15 g

Nepostradatelný v jihoamerické a thajské kuchyni jako součást pikantních omáček, též do mletého masa. Balení: 20 g

Vhodný všude tam, kde se používá pepř. Je značně aromatický, ale málo peprný. Balení: 20 g

Má jemnou, kořenitou chuť a vůni. Užívá se v asijských kuchyních do omáček a vařené rýže, kterou zbarví krásně do...

Do pečiva, bramborové kaše, bílé polévky, ragú. Balení: 3 ks

K přípravě ryb, pečených a dušených mas. Balení: 30 g

Hodí se takřka na všechny pokrmy studené i teplé kuchyně. Balení: 40 g

Země původu: provincie Kampot (Kambodža)

Do polévek, omáček, zeleninových pokrmů a dušených mas. Balení: 50 g

Cinnamomum verum Do svařeného vína, kompotů, masitých pokrmů v asijské kuchyni. Skořice ceylonská má mnohem jemnější...